Tot i haver triat per a la seva estrena a TVE-1 un títol tan temperat i tranquil·litzador com Las cosas claras, Jesús Cintora no té gens clar que la seva tornada a la televisió hagi de discórrer per camins pacífics i buidats. El periodista haurà de remar contra corrent amb el seu nou magazín diari d'actualitat, que debutarà aquest dilluns (13.00 hores) enmig d'una forta tempesta per l'anunci dels sindicats de RTVE que portaran la corporació als tribunals en considerar que vulnera les normes de contractació externa.

Les queixes sindicals se centren en la presència al programa de Lacoproductora, la nova empresa de José Miguel Contreras, que violaria la prohibició legal d'externalitzar els espais informatius en perjudici dels periodistes de la casa. L'Estatut d'RTVE reserva als mitjans i el personal de la corporació la producció d'aquest tipus de continguts considerats serveis essencials, i el Comitè Intercentres treu foc pels queixals amb el desembarcament de Cintora a la tele estatal en arribar acompanyat d'un vintena d' informadors ubicats a les instal·lacions de Ràdio Nacional (RNE) i contractats a través de la productora de Contreras.

UGT, Sindicat Independent i USO, majoritaris en el Comitè Intercentres, han pres la iniciativa de recórrer als jutges per posar límit a la suposada irregularitat. El Consell d'Informatius de TVE i el col·lectiu RTV Sense Personal donen suport també la reclamació judicial dels sindicats.

CCOO s'ha desmarcat de la demanda perquè entén que el Comitè Intercentres actua amb diferents vares de mesurar, ja que hi ha molts altres programes externalitzats total o parcioalment ( Aquí la tierra, España directo) i «no es coneix cap acció legal contra cap d'aquestes produccions». És a dir, que adverteixen la presència d'una mà negra contra Contreras per la seva presumpta afinitat amb el Govern de coalició.