La covid-19 ha complicat la situació financera de Mediapro, el grup català gestor de drets esportius, especialment del futbol, serveis audiovisuals i producció de continguts. Després d'impagar 170 milions d'euros del segon pagament del contracte dels drets de retransmissió de la lliga francesa, la companyia fundada per Jaume Roures i Josep Maria Tatxo Benet, ha sumit en una profunda crisi aquesta competició.

Aquest impagament i l'anunci que farà el mateix amb el pròxim pagament de desembre, de 150 milions, va fer que Moody's, l'agència de qualificació de riscos, rebaixés de B1 a Caa1, tres graons, la nota de Joye Media, la matriu del grup, fet que suposa situar la seva nota de crèdit en el nivell de «baixa solvència». Per això, al juny, va rebre un crèdit sindicat d'uns 55 milions amb aval de l'Estat, a través de l'ICO, sempre que els seus socis (el fons xinès Orient Hontai, WPP, Jaume Roures i Tatxo Benet) fessin una aportació del mateix import.

Aquest baló d'oxigen en forma de crèdit va truncar els plans de l'empresa i, especialment del seu principal accionista i dels seus dos fundadors, de sortir a borsa aquest any o el que ve i fer caixa.