El pròxim 20 de desembre, Catalunya Ràdio i TV3 celebren la 29a edició de La Marató, enguany dedicada a la sensibilització, la divulgació i la recaptació de recursos per a la recerca biomèdica sobre la covid-19. Com cada any, el programa solidari inclou un àlbum en el qual diversos artistes presten la seva veu per interpretar una selecció de versions especialment pensades per la temàtica del programa. El disc de La Marató es podrà comprar demà diumenge juntament amb el Diari de Girona.

L'edició del 2020 del disc de La Marató s'ha pogut fer malgrat totes les dificultats, s'ha elaborat i produït en plena pandèmia i en bona part del període de confinament. Ha estat possible a partir d'enregistraments telemàtics, estudis aïllats, artistes des de casa, seguint les directrius i els protocols marcats per les autoritats sanitàries i la CCMA. El disc d'enguany conté 19 cançons. D'aquestes, 18 les interpreten un total de 30 artistes. La 19a és una cançó col·lectiva que la interpreten 25 artistes catalans. És una composició original del productor Jordi Cubino feta expressament per a aquesta edició, amb l'objectiu de protagonitzar i acompanyar l'espot d'enguany de la campanya de La Marató.

El disc té una cançó o un intèrpret per a tothom. Des d'autèntiques llegendes del món del pop-rock com Jackson Browne, acompanyat de Judit Neddermann, interpretant en anglès, castellà i català la cançó Boig per tu de Sau, fins a Rozalén amb l'Escolania de Montserrat cantant un dels gran èxits dels anys 60, Soy rebelde; passant pels artistes més escoltats durant l'any 2019, com Beret, Dvicio, Nil Moliner o Sebastián Yatra.

El disc també s'ha apropat al món del futbol, esport al qual s'ha arrencat un himne -probablement un dels més coneguts i apreciats-, el del Sevilla FC, que, de la mà d'Arrebato, ha cedit la seva música per fer una cançó, un clam de lluita en equip per afrontar la covid-19. I s'ha continuat amb veus tan bregades com la de Francisco per cantar My way, que contrasten amb les joves veus de la guanyadora i finalistes del concurs televisiu OT 2020 a Caminem lluny.

També hi participen Ladilla Russa, la Black Music Big Band, David Otero, Sara Roy, La Plaga N11, Diana Navarro o Roger Argemí i Maria Jacobs, entre d'altres.