'El juego del calamar' s'ha convertit en l'últim hype de Netflix. La plataforma està traient pit per l'èxit d'aquesta violenta sèrie coreana que se centra en un grup d'individus amb deutes que accepten participar en un sanguinari joc infantil. No obstant això, aquesta febre per la sèrie s'ha traslladat també fins al públic infantil, fet que ha alertat als docents.

La usuària de Twitter @Piruletadementa, professora de nens de primària, ha manifestat la seva preocupació pel fet que els nens i nenes vegin aquesta sèrie i el comportament que adopten. "Joc amb cançoneta inclosa i trets simulats als participants, caient-se a terra simulant estar morts. Com a la sèrie", afirma la mestra a les xarxes socials.

"Què collons fa un nen de 8 o 9 anys amb un mòbil amb internet per poder veure el que li dona la gana a l'hora que li dona la gana (algun ho veu de matinada)? Des de quan és normal que un mòbil sigui un regal de comunió o d'aniversari a aquesta edat?", denúncia. La veritat és que la sèrie no és recomanada per a menors de 16 anys per les seves accions violentes, amb la qual cosa la responsabilitat és dels pares: "Quins valors estem treballant els docents diàriament perquè després des de les seves cases vegin normal que nens tan petits vegin aquestes escenes de violència tan bestials? Se'ns treuen les ganes de tot", afirma.

El problema podria estar en el fet que els nens tenen un dispositiu propi "cada vegada abans": "Una societat en la qual molts pares els donen un mòbil o una tauleta al seu fill perquè no molesti i estigui calladet. (...) I l'educació que l'hi donin al col·legi, que per a això estan els professors". "I no, no ens paguen per aguantar tanta estupidesa i irresponsabilitat. Feu de pares i mares. Compliu amb la vostra part. Que "esto se va al carajo", culmina el seu escrit.