Sembla que la mentida està de moda en la ficció espanyola. A pocs dies que s’estreni la sèrie de Movistar+ Todos mienten, Atresmedia ofereix a Antena 3, aquesta nit (22.45 h), Mentiras, la sèrie que ja va estrenar a la seva plataforma Atresplayer Premium, durant el confinament i en què, com en la de Pau Freixas, d’una manera o altra, ningú diu la veritat.

Mentiras, una adaptació de la britànica Liar, gira entorn d’una presumpta violació i les dues versions del que va passar aquella nit, de les quals l’espectador no sap quina creure. La Laura, una professora d’institut, sopa amb el pare d’un dels seus alumnes, un atractiu i prestigiós cirurgià, Xavier Vera. L’endemà es desperta al llit amb símptomes d’haver sigut drogada i violada, i culpa a Vera. Així començarà entre tots dos un duel per defensar la veritat.

El repartiment l’encapçalen Javier Rey (Fariña), que dona vida a Javier, i Ángela Cremonte (Amar es para siempre), al paper de la Laura. L’actor explica que el seu personatge mirarà per tots els mitjans de defensar-se de les acusacions: «És un bon pare, un bon cirurgià...». Tot i que pot ser que res sigui el que sembla: «Potser passa com en aquestes notícies en què un senyor té 36 cadàvers al seu jardí i els seus veïns diuen d’ell: «No era tan mala persona».