L’actor Chete Lera ha mort aquest dijous en un accident de cotxe a Màlaga. Pel que sembla, el seu cotxe es va precipitar per un desnivell de 50 metres, tal com ha avançat ‘El País’.

Ramón Mariano Fernández Lera, natural de Pontevedra, tenia 72 anys i més de 40 títols a la seva esquena. Són recordades les seves aparicions a a La ardilla roja (1993), de Julio Medem; Secretos del corazón (1997), de Montxo Amendáriz; Abre los ojos (1997), de Alejandro Amenábar; Barrio (1998), de Fernando León de Aranoa, i Flores de otro mundo (1999), d’Icíar Bollaín. Va guanyar el premi a millor actor del Festival de Màlaga del 2002 junt amb la resta del repartiment de la pel·lícula Smoking Room, de Julio Wallovits i Roger Gual.

Chete també va tenir la seva participació a la televisió. Ha aparegut en sèries molt recordades com ‘Médico de família’, ‘Abuela de verano’ i ‘Cuéntame’. En els últims temps havia participat a Mira lo que has hecho, la comèdia de Berto Romero, en la qual interpretava el pare del còmic.