'Eufòria' ja té la seva primera guanyadora. Mariona, la jove de 21 anys de Valls que ha dibuixat una trajectòria impecable al llarg del 'show' de TV-3 -no ha estat mai nominada ni ha estat en la zona de perill- ha sortit victoriosa en la gala final en obtenir el 61% dels vots del públic, el del plató i el que veia la gala des de les seves cases. Ella no les tenia totes: «Quan només t'enfrontes al jurat no saps què pensa el públic, i quan t'ha de votar aquest, ja és més complicat. Pel que no tens expectatives», ha declarat a EL PERIÓDICO, del mateix grup editorial que aquest diari, encara en el plató.

Per darrere d'ella ha quedat Triquell, el camaleònic noi de 21 anys de Sant Quirze del Vallès, que ha aconseguit un 39% dels vots. El jove, que no és consumidor de tele, ha declarat a aquest diari, molt fidel al seu estil: «Aquesta és una excepció que demostra que en un camp de merda pots trobar una flor». No obstant això, el seu costat sensible l'ha fet confessar: «Es tanca una etapa preciosa». En la primera ronda, en la qual ja s'eliminava a un dels contrincants, havia deixat de competir per quedar-se amb el lloc de tercera classificada Núria, la concursant d'Olot, de 26 anys. La gala ha servit també per a estrenar la cançó de l'estiu de TV-3, que han interpretat com a cirereta final la guanyadora i Miki Núñez, presentador del 'show' al costat de Marta Torné.

De la seva elecció

Les cançons que han ofert els concursants per competir en la primera ronda, en la qual s'enfrontaven encara els tres finalistes, han ensenyat molt d'ells, perquè eren de la seva elecció. Així, Triquell, vestit amb un vestit groc, desafiant la superstició que aquest color dona mala sort sobre l'escenari, ha cantat tot un clàssic de Black Eyed Peas, 'Pump it', en un número amb exhibició de ciclisme urbà inclosa. Mariona ha apostat per una cançó de Dyango, 'La mare', una de les favorites de la seva àvia, mentre que Núria ha desplegat el seu innegable poder amb 'Who are you', d'Ed Sheeran. Una actuació brillant, encara que no ha pogut competir amb el nombre de seguidors que tenen els seus companys, i s'ha hagut de baixar de la competició en aconseguir només el 25% en aquesta primera ronda.

No obstant això, ha pogut oferir l'actuació que tenia preparada per si passava a la segona, 'Història repetida', de Núria Feliu, mostrant una presència escènica que reafirmava el sobrenom que se li ha posat de 'El Volcà de la Garrotxa'. Un volcà que no ha pogut ni apagar el doll d'aigua que li ha donat una imatge molt semblant a Chanel a 'Flashdance', la qual cosa ha permès imaginar-la protagonitzant un musical, que és la seva especialitat.

Un duel de nivell

En la segona ronda, Triquell ha defensat amb seguretat i estil l''Ull per ull' d'Adrià Puntí, i Mariona ha mostrat aquesta faceta més desenfadada i sexi adquirida en el concurs, en interpretar 'Physical', de Dua Lipa, vestida amb un vestit amb llums que la feia brillar encara més del que ja ho feia per mèrit propi. Al final ha estat ella la que s'ha emportat el premi. Bé, en realitat els premis, perquè a més del contracte discogràfic, que tant l'ajudarà a començar una carrera, tal com s'ha anat anunciant al llarg de les gales, també cantarà en 'La Marató' i amb Miki Núñez la cançó de l'estiu de TV-3.

La gala ha tingut moments emocionants, com les connexions amb els llocs d'origen dels artistes, on familiars i veïns els han mostrat la seva adoració, i un número impactant protagonitzat per 'mentors' i membres del jurat que no ha deixat a ningú indiferent, ja que es mostraven en un registre molt diferent de l'habitual. Acabada la gala encara no se sabia si el programa havia estat rècord d'audiència, però ja ha anotat un nou assoliment: en aquesta final s'han arribat a rebre la barbaritat de més de 300.000 vots. Amb el que tanca així una cadena d'èxits, els que han convertit un 'show' que pretenia ser «un format d'entreteniment familiar, de plató i amb música», com explica Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Actualitat, en un veritable fenomen.