'Stranger Things' és, sens dubte, la joia de la corona de Netflix. Els números així ho testifiquen: la seva quarta temporada és al Top 10 de 91 països i a Espanya és la sèrie amb més visualitzacions des que aquest divendres 1 de juliol s'estrenessin els dos últims episodis d'aquesta entrega. La febre ha arribat a tal punt que les temporades 3 i 2 també s'han colat al rànquing de sèries en anglès més vistes els últims dies.

És clar que la història dels germans Duffer ha sabut captivar el públic, fins i tot amb dos episodis la durada dels quals trencava tots els motlles (el vuit de la temporada 4, d'una hora i vint minuts i el nou, de dues hores i dinou). Però és que el final de la primera part d'aquesta entrega havia deixat amb la boca oberta molts en revelar-se la identitat del terrorífic Vecna contra el que estaven lluitant Eleven i els nois de Hawkins (Indiana) des de diferents escenaris.

Amb els dos darrers episodis de la quarta temporada encara calentets, els fans es pregunten ara quan arribarà l'esperada cinquena entrega, que serà la que posarà punt final a l'agitada història d'aquests adolescents capaços d'enfrontar-se a monstres tan terrorífics com els Demogorgon i sortir-ne airosos (encara que no tots, perquè alguns personatges s'han quedat pel camí). Aquí repassem tot el que se sap sobre la cinquena temporada.

Quan s'estrena?

El mes de febrer passat, els germans Matt i Ross Duffer van resoldre un dels dubtes que corcava els seguidors de la sèrie: hi hauria cinquena temporada? Van confirmar que sí, i que aquest lliurament seria l'últim, ja que la quarta seria "el començament de la fi", com ells van qualificar.

"Fa set anys que planegem tot l'arc argumental de 'Stranger Things'. En aquell moment, pensem que la història duraria quatre o cinc temporades. Va resultar massa llarga per explicar-la en quatre, però, com aviat veureu vosaltres mateixos, ens estem apropant ràpidament al final. La quarta temporada és la penúltima. La cinquena serà l'última", van anunciar en una carta a l'audiència.

Ara la nova pregunta que sorgeix és: quan arribarà la cinquena? Encara no hi ha data confirmada, perquè ni tan sols es coneix quan començarà el rodatge, així que encara queda per saber què ofereix el futur a Eleven (Millie Bobby Brown) i els seus.

Cal tenir en compte, això sí, que el temps d'espera entre una entrega i una altra ha anat augmentant al llarg dels anys, també a causa de la complexitat que anava adquirint la sèrie. De la primera a la segona temporada van passar quinze mesos; de la segona a la tercera, la demora va pujar fins als vint-i-un mesos, i entre la tercera i la quarta va arribar als trenta-quatre mesos, gairebé tres anys. Tot i que cal recordar que en aquest darrer cas la pandèmia hi va tenir molt a veure.

Què ens ofereix la trama?

Vistos els dos episodis finals de la quarta temporada de 'Stranger things', tot ha quedat preparat perquè tingui lloc la batalla definitiva que posaria punt final a la història de Hawkins, aquell poble on fa uns anys no passava res i que no ha deixat d'acumular desgràcies temporada a temporada.

L'únic que està confirmat és que hi haurà un salt temporal, igual que va passar al principi de la quarta entrega, cosa que també ajudaria a resoldre un dels grans problemes de la sèrie: la rapidesa amb què creixen els seus joves protagonistes, que van començar sent uns nens i que ja han arribat a la majoria d'edat.

"Idealment, hauríem filmat [les temporades 4 i 5] consecutivament, però no hi havia forma factible de fer-ho. Així que totes aquestes són discussions que tindrem amb els nostres guionistes quan posem en marxa la sala", van comentar els Duffer a TV Line.

L'elenc

Encara no s'han donat a conèixer noms de fitxatges, però se n'esperen alguns, ja que la sèrie ha anat sumant noms al seu elenc cada any. Alguns, això sí, per desaparèixer a la mateixa entrega del seu debut, perquè els monstres de 'Stranger things' s'han cobrat una bona llista de víctimes.

Un dels noms que ha sonat ha estat el del mateix Ryan ReynoldsShawn Levy, productor i director de diversos episodis de la sèrie, ha deixat caure que li agradaria comptar amb un cameo de l'actor de 'Deadpool'.

Una de les grans incògnites és saber què passarà amb l'aguerrida Max (Sadie Sink), després de tot el que ha viscut aquesta intensa quarta temporada.

I caldrà veure també si Murray Bauman, l'excèntric Brett Gelman que vam conèixer la segona temporada i que en aquesta quarta ha viscut un agitat viatge a l'URSS amb Joyce (Winona Ryder) al rescat de Jim (David Harbour), seguirà al repartiment, ja que ha fitxat per una nova comèdia, 'Entitled'. El protagonisme que ha cobrat en els últims episodis farà que els Duffer se les enginyin per mantenir-lo a la seva sèrie?

Millie Bobby Brown (Once) i Matthew Modine (el Dr. Brenner) a 'Stranger Things'.

Hi haurà 'spin-offs'?

Netflix pretén continuar esprement l'èxit de 'Stranger things' més enllà del final de la sèrie. La fórmula? Recórrer als resultats 'spin-offs'. "Encara hi ha més emocionants històries per a explicar del món de 'Stranger things': Nous misteris, noves aventures i nous inesperats herois", van detallar els Duffer al febrer a la carta als fans.

El mateix Ross Duffer va avançar en una entrevista amb la revista 'Variety' que estava desenvolupant una altra història alhora que la cinquena temporada: "Hi ha una versió que es desenvolupa en paral·lel, però mai la rodaria alhora. Crec que, de fet, aprofundirem en això tan aviat com acabem. Matt i jo començarem a fer-ho. Serà diferent del que tots esperen, inclòs Netflix", va afirmar. Serà a Hawkins?