L’actor Tony Sirico, conegut pel seu paper de Peter Paul Gualtieri a la sèrie ‘Los Soprano’, va morir divendres als 79 anys, segons han informat el germà i el representant de l’intèrpret a les xarxes socials. «Amb gran tristesa però amb molt orgull, amor i bons records, la família de Genaro Anthony ‘Tony’ Sirico desitja informar-los de la seva mort el matí del 8 de juliol del 2022», ha comunicat Robert Sirico, germà de l’actor, mitjançant el seu compte de Facebook. A més, qui va ser representant de Sirico durant 25 anys, Bob McGowan, ha confirmat la seva mort i l'ha definit com «un client molt lleial» que «sempre va ajudar qui ho va necessitar».

Encara no es coneix la causa de la mort de Tony Sirico (Nova York, 1942), que, segons la publicació del seu germà, serà enterrat a la basílica de Regina Pacis (Brooklyn, Nova York, EUA) dimecres vinent, 13 de juliol. «La família agraeix profundament les nombroses expressions d’amor, oració i condolences i demana que el públic respecti la seva privacitat en aquest moment de dol», ha afegit Robert Sirico.

Una llarga trajectòria

Entre altres papers, Tony Sirico serà recordat per haver encarnat el mafiós Peter Paul Gualtieri, anomenat ‘Paulie Walnuts’, en la mítica sèrie ‘Los Soprano’. Un altre dels protagonistes d’aquesta producció, Michael Imperioli, va voler acomiadar aquest divendres el seu company i amic al seu compte d’Instagram referint-s’hi com un home «dur, lleial i de gran cor». «M’enorgulleix dir que vaig fer molts dels meus millors i més divertits treballs amb el meu estimat amic Tony. Sempre el trobaré a faltar. És realment insubstituïble», va puntualitzar Imperioli.

Sirico, d’ascendència italiana, va néixer i es va criar al barri novaiorquès de Bensonhurst, que als anys 50 va estar profundament lligat i controlat per la criminalitat de la família Colombo. Una infància que va marcar la seva vida i el seu esdevenir com a actor en la petita i gran pantalla amb produccions sobre la màfia. A més de ‘Los Soprano’, Sirico va protagonitzar el drama ‘Amor y dinero’ (1982), l’històric film de Martin Scorsese titulat ‘Un dels nostres’ (1990), la comèdia ‘Mob Queen’ (1998), la sèrie ‘Lilyhammer’ (2012) i també va posar veu al gos Vinny en la famosa sèrie ‘Padre de familia’.