Continua el ball de presentadors a Mediaset. Aquest dimarts va fer-se oficial que el presentador Marc Calderó abandonava el programa Ya es mediodía per afrontar un nou repte professional presentant un format d’actualitat que s’estrenarà a TVE. Així, l’equip del magazin d’actualitat va sumar una nova baixa de cara a la temporada que començarà, després que s’anunciés que Sonsoles Ónega havia fitxat per Antena 3 e passat 11 de juliol.

Joaquín Prat, que aquest dilluns va debutar com a presentador de Ya es mediodía, va voler dedicar-li unes paraules de comiat. «Aquest somriure el recordarem sempre», li ha dit, «després de cobrir brillantment aquesta etapa amb nosaltres, (Calderó) ha decidit buscar nous horitzons i no podem fer més que desitjar-li el millor i donar-li les gràcies per la feina fabulosa que ha fet», afegia abans d’enviar-li una abraçada.

Calderó estarà, ara, al capdavant d’un programa que s’emetrà els migdies i on l’acompanyarà un altre rostre, encara per confirmar, que informarà els espectadors de les notícies de la jornada, segons va avançar Fórmula TV.

L ainformació va arribar l’endemà que Mediaset fes públic que Miquel Valls seria el nou presentador de Ya es mediodía, durant els mesos d’estiu, a partir de l’agost. Aquest era el rol que, fins ara, havia tingut Calderó.

Amb la incorporació de Marc Calderó a l’equip, TVE intentarà aixecar les audiències que registra La 1 en la franja del migdia, per on han passat formats com Las cosas claras o Menudos Torres. Aquest últim va finalitzar les seves emissions ara fa tan sols unes setmanes, després de no tenir massa èxit, i el seu lloc l’ocupa ara un nou tram de La hora de La 1.

Marc Calderó va començar la seva carrera televisiva a Catalunya i va fer el salt a la televisió estatal de la mà de Mediaset. Allí ha treballat com a reporter a Informativos Telecinco i a Noticias Cuatro. Després de passar per El programa de Ana Rosa, va sumar-se a l’equip de Ya es mediodía, on ha exercit habitualment de substitut de Sonsoles Onega.