Quiosc

Diari de Girona

Qui era l’Assassí de Milwaukee que inspira la sèrie «Dahmer»?

Evan Peters protagonitza la ficció de Ryan Murphy per Netflix que recrea la sòrdida història real del criminal que practicava necrofília i canibalisme

Evan Peters en el paper de Jeffrey Dahmer a la sèrie. | NETFLIX

Netflix va incorporar ahir al seu catàleg Monstruo. La historia de Jeffrey Dahmer, la nova sèrie de Ryan Murphy protagonitzada per un dels seus actors fetitxe, Evan Peters. El creador de Glee, Halston i The Politician és tot un expert a submergir-se en històries d’allò més tètriques, com ha demostrat en les diferents temporades d’American Horror Story, un tema en el qual es torna a endinsar en la seva nova ficció. Però el més pertorbador és que la trama es basa en un cas real: el del Carnicer de Milwaukee, també conegut com l’Assassí, el Caníbal i el Monstre d’aquesta ciutat dels EUA en la qual va créixer i va sembrar el pànic el brutal criminal.

Jeffrey Dahmer, un jove de 31 anys que el 22 de juliol de 1991 va ser detingut per la policia de Milwaukee acusat de 17 assassinats, comesos entre 1978 i 1991. Totes les seves víctimes eren homes (alguns només adolescents), amb qui solia repetir un mateix modus operandi: els convidava a casa, els drogava, escanyava i, una vegada morts, practicava necrofília i canibalisme amb els seus cadàvers. En alguna ocasió va confessar que consumir carn jove li proporcionava una erecció contínua i el mantenia de bon humor.

Instints sàdics

Fill d’un matrimoni aparentment feliç, amb un pare que treballava com a químic, ja de petit van començar a afluir els seus instints sàdics. Li agradava obrir en canal els peixos que pescava i veure’ls morir. Una cosa semblant feia amb els animals que caçava, que s’emportava a casa seva per treure’ls els ossos i tafanejar entre els seus òrgans. Va ser llavors quan va començar a fantasiejar a fer els seus experiments amb humans, una cosa que es va materialitzar al complir els 18 anys, després d’haver sigut expulsat de la universitat i de l’Exèrcit per culpa dels seus problemes amb l’alcohol. La seva primera víctima va ser Steven Hicks, un jove autoestopista que va convidar a pujar al seu cotxe per fumar marihuana. Una vegada al seu apartament, el va colpejar i escanyar. Després de masturbar-se i practicar sexe amb el cadàver, el va esquarterar.

Compartir l'article

stats