El Comitè Intercentres de <strong>RTVE</strong> ha convocat concentracions al migdia d’aquest dijous a tots els centres de treball per demanar que el Congrés dels Diputats elegeixi el nou president de la corporació i cobreixi el lloc vacant deixat pel dimitit José Manuel Pérez Tornero.

El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts una modificació dels estatuts socials de RTVE per dotar la seva presidenta interina, Elena Sánchez, de poders executius per exercir el seu càrrec.

Sánchez va ser elegida presidenta interina amb els vots a favor de cinc consellers de RTVE després que Pérez Tornero abandonés el càrrec.

UGT i el Sindicat Independent de Comunicació i Difusió han manifestat el seu «malestar i repulsa» per la decisió del Govern «saltant-se al Parlament» i donant a la presidenta eventual «poders que només poden correspondre a la Presidència de la Corporació elegida democràticament per dos terços de les Corts Espanyoles».

«Una actuació que evidencia un clar intent d’assaltar la CRTVE sense cap contemplació, menyspreant la representació de la sobirania que ostenta el Parlament, als treballadors i les treballadores de la CRTVE i al conjunt de la ciutadania», denuncien.

Segons el seu parer, s’ha produït «un cop partidista» que allunya RTVE cada vegada més de la ciutadania» al percebre que està al servei dels interessos d’un Govern».