Últim dia per posar la ubicació a Netflix: què passa si no ho fas?

Netflix

Netflix / E.PRESS. MADRID| Alexander Heinl/Deutsche Presse-

Redacció

Avui és el dia D per a molts usuaris de Netflix. Aquest dimarts, 21 de febrer, és la data límit que havia fixat la plataforma de ‘streaming’ televisiu perquè els seus clients fessin saber quin és el seu domicili principal.

És el penúltim episodi del culebró que es va desencadenar quan la companyia va fer saber que només es pot compartir compte amb els usuaris que convisquin al mateix domicili.

Segons ha determinat ara Netflix, els subscriptors sota una única ubicació principal s’hauran de connectar almenys una vegada cada 31 dies per assegurar que continuen compartint vivenda.

I és que l’empresa s’ha posat dura. Així ho recorden molts usuaris quan topen amb el missatge que apareix cada vegada que entren a la plataforma: «El compte de Netflix és per a les persones que viuen a la mateixa casa».

Com fer-ho?

Si l’usuari d’un compte no estableix una ubicació principal, la plataforma ho podrà fer de manera automàtica. Això pot comportar molts problemes, perquè l’empresa podria utilitzar qualsevol domicili des del qual s’hagi connectat un dispositiu. Conclusió: el més convenient és establir el domicili principal de manera manual.

¿Com fer-ho? Quan un espectador es connecta a Netflix apareix una finestra: ‘Configurar per correu’ o ‘Configurar més tard’. Aquesta segona suposa, a la pràctica, atorgar consentiment a Netflix perquè estableixi automàticament una ubicació. Si al final passa això últim, es pot desfer el greuge a través del menú ‘Obtenir ajuda’ disponible a l’aplicació per a televisors intel·ligents.

A l’establir-se la ubicació principal les Smart TV connectades al compte des d’una altra ubicació tancaran sessió.

Si el subscriptor es troba en una segona residència, només s’hi ha de donar accés amb un codi o canviar la ubicació principal cada vegada que hi hagi un trasllat. Si és un compte compartit, el menys problemàtic és pagar una subscripció extra o crear un altre compte.