Què s'amaga darrere d'un dels grups "musicals" gironins més virals?

Un programa de televisió revela que va passar amb Flos Mariae, la girlband ultracatòlica de diverses germanes gironines

DdG

Focus, un nou programa de reportatges d'investigació de Cuatro, es va estrenar dilluns amb una primera entrega en què va analitzar Flos Mariae, el grup viral de germanes catòliques que va saltar a la fama ara fa una dècada i l'origen familiar de les quals es troba a les comarques gironines.

Però què hi havia realment darrere aquest fenomen? El 2012, les set germanes Bellido Durán van prometre a la Mare de Déu que, si la seva mare, Maria, es recuperava d'un tumor que patia, formarien un grup musical en agraïment.

La mare assegurava que parlava directament amb Déu. Aquest dilluns, Focus va accedir a aquestes suposades converses que Maria va transcriure. És a través d'aquests textos que s'entén la realitat que viuen les components del grup, que podrien no haver estat escolaritzades.

El 2015, Maria Durán moria i, a partir de llavors, Flos Mariae va explorar diferents registres fins a dissoldre's en dos grups, 4HBD (format per Victòria, Maria, Alba i Estel) i Mariah's Pop (format per Monste, Patricia i Flor).

Paral·lelament, les set germanes van formar un "consorci" empresarial que els va portar a emprendre diferents negocis i registrar diferents marques.

I, alhora, es va produir una divisió al si de la família Bellido Durán que dura fins a l'actualitat. Va ser la més petita dels 16 germans la que va treure a la llum la mala relació, en un vídeo a les xarxes en què retreia les germanes artistes que fessin creure que eren "una família model". En aquestes piulades també apuntaven a un maltractament físic i psicològic dins de la llar.

Actualment, i segons va comprovar Focus, que va localitzar les germanes en un poble de Castella-la Manxa, aquestes viuen recloses a casa. El programa també va parlar amb els seus altres germans, que asseguren que el seu únic objectiu és "provocar una reacció a les seves germanes" perquè s'obrin de nou a ells i al món i siguin feliços.

Pendents d'un projecte dels Javis

Encara que de moment es coneixen pocs detalls del projecte, la plataforma de pagament Movistar + va publicar l'any passat una primera imatge promocional d'un nou projecte. Els Javis treballen en «La Mesías», una nova sèrie que es definia com un «drama familiar gairebé apocalíptic». Els dos creadors s’inspiren en el grup de germanes gironines Flos Mariae.

Sobre l’argument, se sap que parteix de la premissa següent: El vídeo viral d’un grup de música pop cristiana compost per cinc germanes impacta a la vida d’Enric, un home turmentat per una infància marcada pel fanatisme religiós i el jou d’una mare amb deliris messiànics. Una història que, lluny de ser un biopic, sí que recorda la girlband cristiana gironina.