Denuncien que el festival Primavera Sound cobra als periodistes per informar

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) veu la situació com un «abús» i critica que els mitjans acceptin la imposició

acn. barcelona

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va reclamar ahir que l’empresa promotora del Primavera Sound deixi de cobrar l’acreditació als professionals de la informació que cobreixen el festival. En un comunicat, el sindicat qualifica d’«inadmissible» i «abús» que un any més els periodistes hagin de pagar per informar sobre els concerts i ha exigit que es retornin els imports cobrats aquest any. El SPC afirmat que el fet suposa una «flagrant vulneració» del dret a la informació de la ciutadania i de la llibertat de premsa, que no pot estar condicionada al pagament d’una tarifa. També critica que les empreses periodístiques hagin acceptat aquesta imposició.

«Reclamem als mitjans que rebutgin aquesta pràctica i defensin la feina dels seus i les seves professionals. Aquest és, fins on sabem, un cas únic i els mitjans haurien de ser molt més proactius per evitar que es consolidi i es pugui estendre», assegura en un comunicat, que també recorda que el festival té lloc en un recinte gestionat per l’Ajuntament de Barcelona.