01 de agost de 2016
01.08.2016

Coneixes l'origen i significat dels anells olímpics?

El baró de Coubertin va ser qui va proposar l'ús dels famosos cercles el 1913, però no es van emprar fins al 1920

01.08.2016 | 19:45
Coneixes l'origen i significat dels anells olímpics?

El naixement de la bandera olímpica es remunta al 1913. Va ser Pierre Coubertin, el fundador dels Jocs Olímpics moderns, que va anunciar oficialment el famós símbol per al Congrés Olímpic de París de 1914.

L'emblema seleccionat per representar el Congrés comptava amb cinc anells de colors (blau, groc, negre, verd i vermell) entrellaçats sobre un fons blanc. Aquests anells simbolitzen la unió entre tots els països del món que han acceptat els valors de l'olimpisme i la competència sana. Però no va ser fins als Jocs Olímpics d'Anvers 1920 que aquests anells van ser adoptats com a emblema olímpic i es van convertir en la bandera oficial de les Olimpíades.

L'elecció dels colors que pinten els anells no és casual. Combinant els diferents tons, es poden representar les banderes de totes les nacions; el blau i el blanc de Grècia, el groc i el vermell d'Espanya, els colors nord-americans o britànics... El que la converteix en una icona àmpliament internacional. A diferència de la creença popular, el color de cada anell no va néixer per representar a cada un dels cinc continents.

Al llarg dels més de 100 anys dels Jocs moderns, han existit tres banderes diferents que han il·lustrat l'esdeveniment esportiu més gran del món. La primera bandera es va usar entre 1920 i Seül 1988. La segona es tracta de la utilitzada en els Jocs d'Hivern des d'Oslo 1952 fins a l'actualitat. La tercera i última, va ser introduïda després Seül 1988 i és la bandera utilitzada en l'actualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook