Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro col·loquen en escena a alguns dels millors esportistes del món. El lema 'Citius, Altius, Fortius' presidirà de nou l'acompliment d'estrelles com Usain Bolt, Michael Phelps, Kohei Uchimura, Kevin Durant o Rafa Nadal, per citar-ne algunes de les més destacades. A la glòria de les medalles cal afegir la de deixar l'empremta en forma de rècord olímpic, una fita que no és a l'abast de molts. A continuació, repassem alguns dels rècords que poden ser batuts en les Olimpíades de Rio.

David Rudisha - Atletisme (800 metres)

El formidable atleta kenyà és el gran favorit en la cursa de 800 metres. Rudisha, dues vegades campió mundial i or olímpic a Londres 2012, arriba a la cita del Brasil sense grans rivals. En els Jocs de 2012, va batre el seu propi rècord del món, deixant la plusmarca en 1.40,91. El corredor africà podria millorar aquesta marca.

Katie Ledecky - Natació (800 metres)

Aquesta jove nord-americana, de tan sols 19 anys, ja està considerada com una de les més grans nedadores de la història, si no és ja la més brillant. Campiona mundial de 200, 400, 800, 1500 i 4 × 200 m lliures, a Londres 2012 va conquerir l'or en 800 metres amb un temps de 8: 14,63, una marca al seu abast a Rio de Janeiro.

Adam Peaty - Natació (100 braça)

El nedador britànic, una de les grans promeses confirmades de l'ascendent equip del Regne Unit, ostenta el rècord del món de 50 i 100 braça. La plusmarca mundial, establerta pel sud-africà Cameron van der Burgh a 58.46, pot caure a la piscina de la mà de Peaty, que només té 21 anys.

Deepika Kumari - Tir amb arc (72 fletxes)

La disciplina del tir amb arc és sempre una de les que més interès susciten en els Jocs Olímpics. En categoria femenina, l'índia Deepika Kumari és la gran favorita en la prova de tir de 72 fletxes. Kumari podria batre la plusmarca, que comparteixen a hores d'ara Lina Gerasymenko (Ucraïna) i Park Sung-Hyun (Corea del Sud), amb 673 de 720 punts.

Alexei Klimov - Tir amb pistola (25 metres)

El tirador rus Alexei Klimov, actual campió olímpic del tir amb pistola des d'una distància de 25 metres, va batre a principis d'aquest any el rècord del món (35 punts), que se situa per sobre de la millor marca olímpica, en possessió del cubà Leuris Pupo amb 34 punts.