06 de agost de 2016
06.08.2016

El gironí Adel Mechaal nega que s'hagi saltat 3 controls de dopatge i espera viatjar a Rio

No va poder marxar amb l'equip olímpic d'atletisme aquest divendres - L'atleta ho nega i ka Federació diu que el problema ja està resolt

06.08.2016 | 13:33
Mechaal en un entrenament

El palamosí Adel Mechaal, subcampió d'Europa de 5.000 metres, no va poder viatjar a Rio amb la resta de l'equip olímpic d'atletisme a causa que la seva acreditació no està en regla, suposadament per haver eludit tres controls de dopatge. El responsable d'atletisme a la delegació olímpica espanyola, José Luis de Carlos, al seu torn director general de la Federació Espanyola d'Atletisme, va explicar que «es tracta d'un problema administratiu amb l'acreditació» i va afegir que «esperem que pugui estar resolt en un parell de dies». Segons les fonts consultades, dues de les suposades incompareixences de Mechaal no estan confirmades. La federació i l'atleta han confirmat al diari 'El Mundo' que el problema d'acreditació ja s'ha resolt i que podrar volar cap a Rio aquest diumenge.

L'atleta, que el mes passat va aconseguir la medalla de plata a la final europea de 5.000 metres, per darrere de l´espanyol d'origen marroquí Ilias Fifa, reconeix que no va justificar la seva absència de Palamós quan va ser requerit per passar un control de dopatge al desembre passat, però nega que no comuniqués els seus moviments en els altres dos casos.

En aquests, Mechaal assegura que va comunicar mitjançant correus electrònics a les autoritats antidopatge que estava competint un cop a Elgoibar i l'altre a Heusden-Zolder (Bèlgica).

El reglament antidopatge de la IAAF estableix (art. 32), entre les infraccions, la «negativa o resistència, sense justificació vàlida, a una recollida de mostres després d'una notificació que hagi estat feta d'acord amb les normes antidopatge aplicables, o evitar de qualsevol altra manera la recollida de mostres».

La normativa

En el seu apartat d, la mateixa norma indica que la «vulneració dels requisits sobre la disponibilitat de l'atleta per a la realització de controls que siguin fora de competició, inclou el de no presentar la informació requerida sobre la seva localització, així com els controls que es considerin fallits en base a les normes internacionals per a controls».

«Qualsevol combinació de tres controls fallits i/o no presentació de la informació sobre la seva localització, que es produeixi en un període de divuit mesos establert per la IAAF i/o les Organitzacions Antidopatge amb jurisdicció sobre el Atleta, constituirà una infracció de les normes antidopatge». Mechaal està inscrit en els Jocs Olímpics tant en 1.500 com a 5.000 metres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook