La selecció espanyola masculina de waterpolo va començar ahir la seva participació als Jocs de Rio amb una desfeta davant Itàlia (8-9), en un partit que es va decidir en els últims minuts, i en el que l'olotí Blai Mallarach no va sortir d'inici. Els homes de Gabi Hernández van començar d'allò més bé, portant sempre el ritme del partit. Malauradament a tres minuts del final, guanyaven per 8-6. En una situació poc explicable,, Itàlia va saber reaccionar i donar la volta a l'electrònic.

Amb el marcador empatat (8-8) i a 2.40 per acabar el partit, Guillermo Molina va fallar un penal per Espanya. L'equip espanyol va reclamar que el porter italià s'havia mogut abans d'hora, però la jugada va continuar i Itàlia, a través de Christien Presciutti va marcar el gol decisiu.

La selecció espanyola va tenir més opcions per tornar a igualar el marcador. Fins i tot, en l'últim segon va tenir una gran oportunitat per salvar almenys un punt, però malauradament li va faltar l'encert que havia tingut fins ben entrat l'últim quart.

Ara Espanya s'enfrontarà demà en el pròxim partit davant els Estats Units que ahir en el primer partit va caure contra Croàcia per 5 a 7. Així doncs, queda clar que una derrota posaria difícil la classificació d'Espanya per a la segona fase.