Espanya s'ha complicat la vida. La segona derrota als Jocs deixa l'equip de Sergio Scariolo amb el futur del tot incert. Quelcom impensable per a la gran majoria fa només tres dies, quan Pau Gasol i companyia eren l'única esperança real de donar ?guerra als Estats Units, el gran favorit a l'or. No està per això, ni de ?lluny, la selecció espanyola. Un conjunt desconegut, superat per la pressió i sense més arguments que el pivot català, que ahir tampoc va tenir el seu dia. Però Espanya no va perdre per culpa de Gasol, sinó pels seus problemes per trobar-li aliats durant el duel i per la concessió de cistelles en moments importants.

Dues fuetades de Gasol i Rudy van obrir el marcador, però Brasil va sortir millor al partit i amb un parcial de 0-7 liderat per Marquinhos va mostrar el que havia de venir. És a dir, un equip més intensa, ficat i disposat a recuperar-se de la derrota del debut, amb el suport també del públic. Al davant, Espanya. Sense confiança, fallant tirs senzills i concedint rebots sota la seva pròpia anella.

Un triple de?Sergio Rodríguez va minimitzar els danys de cara al segon quart (13-18). Van millorar els de Scariolo al segon quart. Un dos més un de Navarro va animar-lo a l'arrencada, però Àlex Garcia va encadenar 6 punts que van tornar un bon avantatge al Brasil (19-24) abans de la primera reacció seriosa, a còpia de defensa i tirs lliures, amb un 12-3 que el va posar 4 amunt (31-27) després de posar-se de nou per davant en el 25-24 que havia situat Nikolic des del tir lliure. Els brasilers van reaccionar un parcial de 0-7 els posava de nou per davant. La trempera va seguir al tercer quart, amb un 2-8 i Espanya sense arguments. Tothom buscava Pau Gasol, que feia el que podia. La festa dels locals es va tancar amb un contracop de Leandrinho Barbosa que, a falta de 6:51 per al final, situava el 33-42 al marcador.

Un temps mort de Scariolo va servir per frenar l'allau i recuperar els seus, que van encadenar un 6-0 gràcies a Sergio Rodríguez. Un dos més un de Felicio va donar un respir al seu equip davant una Espanya que llavors semblava decidida a remuntar quan va empatar el partit. Però dues jugades de tres punts d'Alex García i Giovannoni van rellançar al Brasil, que encara va trobar una altra cistella de Lima, amb Navarro sota els cèrcols, per arribar a 8 punts amunt al tram decisiu (45-53). Un dos més un de Lima va dificultar encara més el partit per a Espanya. Els de Scariolo van jugar millor el darrer quart davant un rival gairebé incapaç d'anotar i semblava que s'acabarien emportant la victòria, sobretot quan Llull, amb un triple, va situar el 64-63. Però dos tirs lliures errats per Pau Gasol a falta de pocs segons i, sobretot, una última jugada desastrosa mal definida per Llull, va fer que el triomf s'acabés escapant i la classificació per a la següent fase es compliqui.