Rafa Nadal es va imposar a l'italià Andreas Seppi per 6-3 i 6-3 per situar-se en els vuitens de final del torneig masculí de Rio 2016 i salvar el desastre espa?nyol de la jornada, que va viure ahir l'eliminació de David Ferrer, Carla Suárez i Garbiñe Muguruza.

Nadal, per a qui cada minut sobre la pista és or després de dos mesos d'absència de les pistes per culpa del canell, s'enfrontarà en vuitens amb el francès Gilles Simon, que va batre el japonès Yuichi Sugita per 7-6 (3 ) i 6-2. Tot i la bona pinta que presentava el panorama del tennis espanyol a Rio 2016, Rafael Nadal torna a quedar-se sol. Almenys en el quadre individual. Al costat d'ell continua Roberto Bautista, que va obtenir dilluns la seva classificació.

La porto-riquenya Mónica Puig, 31 del món i sense cap èxit cridaner en el circuit femení, va deixar en evidència l'espanyola Garbiñe Muguruza, tercera favorita (6-1 i 6-1), a la qual va eliminar dels Jocs en una derrota que es va afegir a les desfetes de Carla Suárez (davant Madison Keys per 3-6, 6-3 i 3-6) i de David Ferrer (contra Evgeny Donskoy per 6-3, 6-7 i 5-7 ).

La campiona de Roland Garros mai va entrar en el partit i en una hora i sis minuts va assumir la seva derrota i el seu adéu olímpic a Rio.