La catalana Mireia Belmonte, campiona de la final dels 200 papallona en els Jocs Olímpics de Rio 2016, va afirmar que "tota la vida" havia somiat amb l'or, de manera que el dia d'avui és per a ella "especial" i "difícil d'oblidar".

"Ha estat un dia bonic i difícil d'oblidar", va dir en la roda de premsa posterior a la cerimònia de lliurament de medalles. Va ser la que la catalana, de 25 anys, va gaudir com a primera classificada després de dues medalles de plata a Londres 2012 i el bronze en els 400 estils amb el qual va iniciar la seva marxa a la ciutat carioca.

La nedadora de Badalona va assegurar que el seu èxit a Rio de Janeiro és el premi a "molts dies de treball" i al seu afany a seguir endavant malgrat haver pensat en més d'una ocasió "que no valia la pena". "Però sempre tens aquest objectiu final pel qual lluites i treballes cada dia", ha comentat.

Belmonte, que a la final es va imposar en un ajustat mà a mà a l'australiana Madeline Groves, va recordar que l'any passat va arribar a pensar que no es recuperaria de la lesió que va patir a les espatlles i que tindria "molt difícil arribar a aquestes Olimpíades ".

"Gràcies a Déu he arribat bé, de la millor manera possible. Si ha estat així no és només per mi, sinó també per Fred (Vergnoux), que m'ha sabut motivar i aguantar", ha abundat.

Preguntada per les seves sensacions abans de la final, Mireia Belmonte va explicar que les emocions "són difícils de controlar".

"Quan tens una final olímpica costa no posar-se nerviosa i no somiar amb el que pot passar. Costa controlar els nervis i l'emoció. Ha estat un dia bonic i difícil d'oblidar", ha exposat.

Gairebé sense temps per descansar, ja que després de la seva compareixença davant els mitjans haurà de passar el control antidopatge i fer treball de fisioteràpia per descarregar els seus músculs, afrontarà demà la prova de 800 lliure.

"Serà un dia complicat. Avui serà un dia llarg amb tot el que comporta la cerimònia i antidopatge", va valorar abans d'advertir que, donades les seves rivals en la sèrie, haurà de signar el millor registre per fer-se un lloc a la final .

Amb quatre medalles en Jocs Olímpics, Mireia Belmonte es va situar a només una de igualar el registre del palista gallec David Cal que, amb cinc, és l'espanyol amb millor historial en l'esdeveniment.

"Jo vaig dia a dia i si ve, encantada", va sentenciar Belmonte.