La regatista espanyola Marina Alabau no va poder revalidar el títol olímpic aconseguit als Jocs de Londres i va haver-se de conformar amb la cinquena posició en la "Medal Race" disputada ahir en aigües de Marina da Gloria.

Agafa el relleu de la sevillana com a campiona olímpica la francesa Charline Picon, mentre que la plata ha estat per a la xinesa Peina Chen, qui va acabar tercera a la "Medal Race", mentre que el tercer calaix del podi el va passar a ocupar la russa Stefaniya Eluftina, que va acabar la final en setena posició.

Aquesta darrera regata se la va adjudicar l'holandesa Lilian de Geus, mentre que Picon va acabar en segon lloc i Chen en el tercer. Alabau, que necessitava la victòria per lligar una medalla, la de bronze, no va poder passar de la cinquena posició, per darrere de la local Patricia Freitas, i va quedar sense opció de defensar la posició de medalla amb la qual partia en aquesta prova.

En la final masculina, l'alacantí Ivan Pastor va acabar segon, però a la general va haver de conformar-se amb el novè lloc.