La gimnasta nord-americana Simone Biles va engrandir la seva figura en els Jocs de Rio de 2016 en guanyar el seu tercer or en la cita brasilera amb la victòria a la final de salt. La gimnasta, de només 19 anys, està sent un dels reclams de la 31a edició de les Olimpíades i fins i tot hi ha qui la compara amb la gimnasta per excel·lència de tots els temps, la romanesa Nadia Comaneci, per la bellesa i perfecció dels seus moviments. Comaneci va guanyar 5 ors, 3 plates i 1 bronze, entre els Jocs de Mont-real del 1976 i els de Moscou del 1980. La nord-americana, de moment, ja s'ha endut tres ors en uns mateixos Jocs, un per equips, un de concurs individual i aquest últim de salt. Encara li resten dues oportunitats per ampliar el seu palmarès. Una en barra d'equilibris i una altra en terra

Biles va completar una altra actuació meravellosa a l'Olympic Arena i es va endur el triomf amb una nota de 15.966 per arrabassar la glòria a la russa Maria Paseka, bronze a Londres 2012 en aquest aparell i que fins a l'actuació de la nord-americana dominava la final amb 15.253. El podi el va completar l'índia suïssa Giulia Steingruber amb 15.216, que va precedir la índia Dipa Karmakar, qui va executar un produnova, el salt més difícil, i va acabar amb una puntuació de 15.066. L'uzbeka Oksana Txusovitina, de 41 anys, també va intentar un produnova, l'únic salt de dificultat 7. No li va sortir del tot bé, però el públic li ho va agrair. Va concloure setena amb 14.833.

Per altra banda, la russa Aliya Mustafina va revalidar el seu títol olímpic en asimètriques i va guanyar el duel a la final d'aquest aparell, que no fa Biles, a la nord-americana Madison Kocian.