La selecció espanyola de bàsquet, amb la gironina Marta Xargay i la jugador de l'Uni Leo Rodríguez, busca aquesta tarda (19.30 hores) les semifinals del torneig olímpic davant Turquia, amb ànim de revenja en enfrontar-se al rival que ara fa dos anys va deixar l'equip estatal sense la final del Mundial. A més, Espanya mai ha accedit a unes semifinals d'uns Jocs Olímpics, de manera que la motivació és molt alta. I ho buscarà amb l'equip plenament motivat i refet de la baixa de Sancho Lyttle, que s'ha perdut la cita olímpica per lesió.

"Som on volem", va ser una de les frases més repetides per les jugadores espanyoles, a mesura que es desfeien de Sèrbia, a la seva primera final a Rio, de la Xina, del Senegal i finalment del Canadà en el partit pel segon lloc del Grup B. I com a premi a tot aquest recorregut, amb el parèntesi d'una contundent i previsible derrota contra els Estats Units, Espanya evitarà el llorejat i inaccessible Team USA (cinc ors consecutius i quaranta-sis victòries seguides en els Jocs) fins a una hipotètica final.

En el pla previst per Mondelo i les seves jugadores hi havia també Turquia a quarts. "Les tenim molt estudiades i de totes les rivals possibles, les hauria triat a elles", no té problema a reconèixer-ho així Laura Nicholls, la jugadora interior clau de la selecció. "Si algú ens hagués dit que ens hauríem d'enfrontar a Turquia als quarts de final, crec que tothom hi hauria estat d'acord", aprofundeix la catalana Laia Palau.

Malgrat això, cap confiança al vestidor per al duel d'aquesta tarda (19.30, hora catalana) a l'Arena Carioca 1 perquè tothom, sense excepció, té molt clar el que diu Mondelo: "Turquia serà un rival molt complicat. Sobretot pel seu estil de joc, molt a la grega".

El tècnic espanyol, tot i el respecte cap al rival, també té la confiança que Espanya pot assolir la victòria i aconseguir així donar el salt a les semifinals, fins ara una ronda inaccessible per a la selecció en uns Jocs Olímpics. "Turquia ens talla el ritme i no ens deixa córrer, però farem el que sempre hem fet, adaptar-nos al partit. El competirem segur i si el competeixes el pots guanyar", va concloure.