Joel González vol tornar a triomfar al Brasil tal i com ja va fer a Londres 2012. Participarà demà per primera vegada en uns Jocs a la categoria de 68 quilos. La prova es podrà seguir a Figueres al bar El Pati en una pantalla gegant.

Quines sensacions té abans del debut olímpic?

En tinc moltes ganes, tot i que he passat etapes més bones i altres de més dolentes. Al desembre no estava gaire bé de la lesió al genoll però ja fa dos mesos que em trobo molt millor.

Es veu campió a Rio?

S'ha de somiar amb coses que es poden tocar, i jo vull tocar un altre cop l'or.

Haver-ho aconseguit fa quatre anys a Londres li treu pressió?

Ja tinc un or, em retiri demà o ho faci d'aquí a quatre anys. Sempre tindré l'or a la meva esquena i ara tinc la il·lusió i motivació de repetir-ho. Si tinc ganes de competir és perquè tinc ganes de tornar a guanyar.

Què el porta a un altre repte en un pes diferent?

La gent s'omple per il·lusions. Jo sabia que tornar a intentar ser campió olímpic en menys de 58 quilos era diferent. Per això em vaig proposar el repte de tornar a ser el millor en 68.

A Rio arriba un Joel diferent al que es va veure a Londres?

Sí. La motivació que tinc ara és immensa, aquest és un repte personal que m'estic posant a mi mateix. També perquè m'he adonat que encara que hi hagi sotracs pel camí, si segueixes lluitant pots acabar aconseguint grans coses.

Està davant el repte més important de la teva carrera?

Per mi és un repte bonic tornar a estar a uns Jocs Olímpics, que et segueixin per la televisió i que tinguis l'oportunitat de fer quelcom gran. El més bonic per a un esportista és que la gent es faci seus els teus èxits. Tinc davant meu una altra oportunitat, no sé si n'hi haurà més i la vull aprofitar.

Serà una de les grans estrelles de la seva categoria.

Hi som cinc medallistes olímpics, dos d'ells campions. Aquesta vegada hi ha moltíssim nivell. Fa quatre anys podíem preveure qui podia guanyar l'or i qui la plata, però aquest any tot està obert.