Carolina Marín, doble campiona del món i d'Europa, es va assegurar una medalla en els Jocs Olímpics de Rio 2016 al classificar-se per la final d'aquest divendres després de derrotar la xinesa Li Xuerui, vigent campiona olímpica, per 21-14 i 21- 16 i mantenir-se sense perdre un set.

La de Huelva va emprar 57 minuts en doblegar la seva rival amb un 21-14 al primer set després de 22 minuts de joc, i un 21-16 en el segon, després de 35 minuts sobre la pista, en què la xinesa va patir una lesió al genoll esquerre que va interrompre uns minuts el partit quan l'espanyola guanyava per 18-16.

La número u del món es va col·locar amb 3-0 d'inici i, tot i que la xinesa va aconseguir igualar el marcador, l'espanyola va recuperar l'avantatge en el següent punt per anar sempre per davant.

En un partit més complicat que el de quarts, el moment clau del primer set va ser quan Li es va acostar a 2 punts (11-13), però Marín va reaccionar per posar-se 6 amunt (11-17) i encertar fins al 21-14 definitiu .

Li Xuerui, tercera cap de sèrie, i Marín van exhibir un joc ràpid, davant la xarxa i des del final de la pista, amb volants alts també en el segon set en el qual la xinesa es va avançar en els quatre primers punts i, malgrat la reacció de Marín, va arribar a empatar i a manar en el marcador (7-11).

La campiona de Londres 2012 va seguir per davant fins a disposar d'un 11-14, que Marín va reconvertir en un empat a 14 amb tres precisos volants. Era el moment de resoldre el partit i l'espanyola ho va fer tot i els punts que va salvar la xinesa i les complicades devolucions que li va fer.

A la que va marcar el 18-16 en contra seva, va fer un mal gir al genoll esquerre, que la va fer tirar-se a terra i interrompre el partit uns minuts fins que li van col·locar una genollera amb la qual va jugar els punts finals perquè l'espanyola rematés amb 21-16 enfocant l'or.

Fins aquest dijous l'espanyola i la xinesa s'havien enfrontat en cinc ocasions i la xinesa havia doblegat a la de Huelva en tres partits, un d'ells en els Jocs de Londres, els primers de Marín en què no va superar la primera fase.

Després Marín va guanyar a Li Xuerui a l'Open de Malàisia de 2015, més recentment, i en la final del Campionat del Món de 2014 a Copenhaguen, on l'espanyola va conquistar el primer dels seus dos títols mundials.

Principal favorita al títol en aquests Jocs, Marín va entrar en semifinals després d'escombrar la sud-coreana Sung Ji Hyun (21-12 i 21-16) a quarts, sense passar per vuitens en acabar primera del grup A, després de dos victòries en les seves dues enfrontaments inicials.

Marín va debutar a Rio amb un còmode 21-6 i 21-4 sobre la finlandesa Nanna Vainio i va assegurar els quarts contra davant la danesa Line Kjaersfeldt, número 24 en el rànquing mundial, per 21-16 i 21-13, en quaranta minuts de partit.

L'últim esglaó que va haver de pujar la xinesa Li Xuerui per enfrontar-se a Marín en semifinals va ser la tailandesa Porntip Buranaprasertsuk, a la qual va doblegar per 21-12 i 21-17.

El seu rival demà serà la guanyadora de la trobada que es jugarà després entre la japonesa Nozomi Okuhara i l'índia PV (Pusarla Venkata) Sindhu.