18 de agost de 2016
18.08.2016

«He aconseguit més experiència als Jocs»

Mechaal també queda fora dels 5.000 després de ser dissetè · El palamosí defensa la decisió de competir a Rio en dues proves

18.08.2016 | 08:48
«He aconseguit més experiència als Jocs»

L'atleta palamosí Adel Mechaal també va caure eliminat en la primera ronda dels 5.000 metres en els Jocs Olímpics de Rio, que juntament amb l´eliminació als 1.500 li fan dir adéu al somni olímpic. Mechaal va aprofitar per defensar la seva opció de disputar les dues proves de fons a pesar del esforç físic exigit. «Aquí he preferit córrer les dues carreres i, encara que molta gent cregui que és dividir forces, he guanyat experiència», va afirmar el migfondista, que va ser plata en els 5.000 metres a l'Europeu d'Amsterdam i ahir només va obtenir la dissetena posició en la primera eliminatòria.

Mechaal va concloure els 5.000 metres a l'Estadi Olímpic amb un temps de 13: 34.42, més de quinze segons darrere del vencedor, el nord-americà Paul Kipkemoi Chelimo. «He estat a la baralla fins a falta de 600 metres. Després he acusat una mica el desgast d'ahir però sincerament crec que és la meva segona millor marca personal. He rendit com s'espera del meu estat actual de forma», va afirmar. El gironí va afegir que Rio de Janeiro li ha donat experiència en la seva estratègia d'anar avançant gradualment. «Calia fer un pas més per lluitar contra aquesta gent, vull anar pas a pas. L'any passat la fita era estar entre els millors d'Espanya i ho vaig aconseguir. Aquest any barallar-me contra els europeus i ho he aconseguit amb dues medalles, i aquí he preferit córrer les dues proves per guanyar experiència», va dir. Va afegir que el seu temps a Rio és un avanç a causa de les dificultats que ha tingut per aconseguir condicions de competitivitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook