Una de les apostes més fermes per aconseguir l´or per Espanya va complir amb el seu objectiu i va aconseguir vèncer en la final de bàdminton. Carolina Marín, d´aquesta manera, aconseguia el que s´havia proposat abans d´iniciar el seu periple olímpic, l´or. Aquest metall és l´onzè de la delegació espanyola en aquests Jocs: sis ors, dues plates i tres bronzes.

Ahir, a la final davant la jugadora índia Pusarla Venkata Sindhu, desena en el rànquing mundial, només va ser rival per a Marín en el primer set del partit, el més igualat i que va caure cap al cantó de la jugadora de l´Índia per 19-21. Els altres dos sets van ser, si bé lluitats, més còmodes per a l´espanyola, que va aconseguir imposar-se 21-12 en el segon i 21-15 en el tercer i definitiu, aprofitant el segon dels sis punts de partit dels quals va disposar, concloent el partit en 83 minuts.

El passat 15 de juny Carolina Marín feia 23 anys i ahir va complir un somni: ser campiona olímpica, un títol que ha estat el vintè internacional a la seva carrera esportiva. La de Huelva volia la medalla d´or més que res i la va aconseguir amb una actuació sensacional a Rio, que ha significat la consecució de la triple corona (Europeu, Mundial i Jocs), acumulant ja un palmarès d´un esportista amb un llarg recorregut.

Aquesta jove és campiona de tot després d´una trajectòria iniciada a Huelva i continuada a Madrid, però que en el darrer cicle olímpic ha experimentat una projecció meteòrica. Des que va ser eliminada en la fase de grups dels Jocs de Londres fins a ser or a Rio, ha crescut a passos de gegant en un esport dominat, històricament, per jugadores asiàtiques, fins a ser la referència indiscutible en l´àmbit internacional, la número 1 del rànquing mundial.

L´abril de 2014 es va proclamar campiona d´Europa a la ciutat russa de Kazan, on va aconseguir derrotar la danesa Anna Thea Madsen, i el 31 d´agost del mateix any va aconseguir superar la xinesa Li Xuerui, aconseguint el primer Mundial. Aquests títols els ha revalidat, el Mundial, l´agost de l´any passat i l´Europeu l´1 de maig d´aquest any. Ara s´hi ha de sumar la corona olímpica que la converteix en la gran dominadora.