La triatleta banyolina de 26 anys, Carolina Routier, va debutar ahir ens uns Jocs Olímpics, i ho va fer sense la sort que hagués desitjat. Després de sortir primera del tram de l'aigua, i liderar la prova -cosa que sempre podrà dir-, Routier va veure com només agafar la bicicleta per començar el segment de ciclisme, la sort li va girar l'esquena. La bona feina feta dins l'aigua -1.500 metres a mar obert- que fins aquell moment havia deixat a més d'un bocabadat, es va esvair en un tres i no res. Primer una punxada a la roda de davant, i poc després problemes mecànics, va tirar per terra el somni de la banyolina a tocar l'èxit en forma de medalla en a seva primera cita olímpica. És cert que Routier va canviar en un wheel stop, i va continuar, però la segona avaria, va fer que perdés molt de temps. Al final va ser doblada, i per tant, desqualificada abans de començar el tram a peu.

A pocs metres de la línia d'arribada del passeig marítim de la platja de Copacabana, el seleccionador espanyol de triatló, Iñaki Arenal, va explicar la mala sort que va tenir Carolina Routier. "Va punxar a la primera volta i aquí ja es va fastiguejar tot, després d'haver acabat primera en el tram de natació. Va canviar en un wheel-stop i va poder intentar continuar, però després va tenir una altra avaria a l'altra roda. I aquí ja es va acabar tot" va sentenciar Arenal. Routier va aconseguir el bitllet olímpic a mitjans de maig a Yokohama (Japó) en la quarta cita de les sèries Mundials. Ho va fer després d'aconseguir el 28è lloc final.

La guanyadora de la prova celebrada ahir va ser la nord-americana Gwen Jorgensen que va complir els pronòstics. Jorgensen es va proclamar campiona olímpica de triatló després de completar els 1.500 metres de natació, 40 km de ciclisme i 10 km a peu en una hora, 56 minuts i 16 segons, quaranta menys que la suïssa Nicola Spirig, a la qual va succeir en l'historial olímpic i que, després de guanyar or fa quatre anys a Londres, es va conformar aquest cop amb una plata excel·lent. El tercer calaix del podi va ser per a la triatleta britànica, Vicky Holland (1.57:01).