eymar, davanter del Barça, va triar el moment precís i l'escenari ideal per convertir-se en el nou rei, acabant de cop amb anys i anys de maledicció i va aconseguir que el país del futbol completés el seu palmarès.

Brasil i la seva afició havien dipositat les seves esperances de glòria en aquesta cita. Sobretot després de tots els últims disgustos, de l'escarni patit al Mundial 2014 amb la dolorosa golejada davant Alemanya (1-7) i de la prematura eliminació a la Copa Amèrica del Centenari.

A Rio 2016 era l'escenari ideal per aixecar el cap i elevar eal futbol brasiler a l'Olimp. Els penals contra Alemanya davant un Maracaná electritzant van tancar una ferida profunda que ningú havia aconseguit curar. Ho havien intentat bona part dels millors jugadors de la història. El resultat sempre era el mateix i l'or volava a un altre país. Va haver de ser Neymar, el que ho va aconseguir. Dies abans era el centre de les crítiques de l'afició. Fins i tot durant els partits, des de la grada, es corejava el nom de Marta com a senyal de protesta a l'actuació del conjunt de Rogerio Mícale i d'afecte cap a la selecció femenina. No ho va passar gens bé Neymar. Els dos primers empats sense gols davant Sud-àfrica i l'Iraq van coure en l'equip i en tot el país. El KO hauria estat una patacada de dimensions similars al "Mineirazo".

I Neymar va decidir posar-se l'equip a l'esquena. Des d'aquell tercer partit davant Dinamarca la cosa va canviar. El '10' va ser el líder que va guiar a la "Canarinha" fins a la final, i en un Maracaná ple fins a la bandera, entregat a la seva selecció, el seu nom va ser corejat novament per tots els brasilers. El barcelonista es va erigir en absolut i rotund protagonista. Va avançar el Brasil amb un espectacular llançament de falta i en la tanda de penals, després que Alemanya empatés i forcés la pròrroga, va convertir el llançament definitiu, el que lliurava per fi la glòria olímpica.

Havia exercit d'estrella, d'autèntic capità. Era el que portava el braçalet al qual després del partit va anunciar que renuncia en els propers compromisos amb la selecció. Però ara mateix per a tota la selecció, tot el país, això és el de menys. La medalla d'or és al coll de tots els brasilers. El malefici, els fantasmes, els va espantar el nou "O rei". Neymar s'ha convertit en una de les figures de Rio 2016, per al poble brasiler i per a tot elmón. La final va ser un esdeveniment del màxim nivell, dels que coronen els més grans. On els més grans se cenyeixen les corones daurades.