Local de marxa a Figueres a la plaça del Sol. Com que fa fred, i la gent està un xic aturadeta, han pensat que el dijous, dia per als estudiants però a Girona ciutat, es juguen la consumició del respectable llançant una moneda a l'aire. Si guanyen ells, paganini; si guanyes tu, et surt de franc. Ignoro si es fa cada cop que consumeixes, o només un cop. Perquè més d'un, amb força sort, faria l'agost.

Qui ha dit por? Els negocis, que tenen marge en segons quins productes, han de jugar les seves cartes, perquè s'arrisquen, directament, a congelar la clientela. Fins i tot hi ha optimistes que diuen que això farà baixar els preus en general. Tot arribarà. També és cert que la gent es mira més a deixar anar l'euro. I per això alguns ideen, per exemple, donar-te el croissant amb el cafè al matí, o rebaixar preus. Una mesura que demostra que es té cintura.

Més d'un restaurant empordanès a la carta, ha tret un oportú menú que els clients agraeixen. Sobretot si com he comprovat, continua tenint un producte excel·lent i fan venir ganes de repetir. Mirin quina curiositat, vinguda del camp de Madrid, un mecànic de cotxes de Campo Real, ja saben que de vegades fan més por que aguantar un discurs de Fidel Castro, et regala un sac de patates de 50 quilos a canvi de canviar-te els 4 pneumàtics del vehicle. La qüestió és innovar. Perquè allò que perds amb una rebaixa cridanera, ho pots guanyar amb l'augment de clients. I tothom, consumidors i professionals, per una vegada, satisfets. No troben?