Fa uns dies, es va celebrar el sisè congrés del PSC de les comarques de Girona. La consellera Geli va passar la primera secretaria al conseller Nadal, i Nadal va passar la presidència del PSC a Marina Geli.

El 93% del delegats varen votar aquest intercanvi de papers. Tots dos líders han manifestat repetidament que aquest ha estat el congrés de la renovació. És veritat si mirem la nova composició de l'executiva. Hi veurem moltes cares noves i joves. Però el nucli dur és el mateix: Quim Nadal, Marina Geli, Esteve PujolÉ Lluís Sacrest com a president del Consell de Federació en substitució de Joan Armangué, exalcalde de Figueres. Sense cap dubte són persones intel·ligents, bones gestores, de provada fidelitat al partitÉ però tots ells amb anys i anys dirigint el partit i estant en la primera línia de la política gironina i catalana.

Ens sorprèn la nova reincorporació del senyor Josep Quintanas com a responsable de les àrees d'implantació, Acció Electoral i Finances. Sense cap dubte el senyor Quintanas serà una peça clau de la nova executiva i un pes important.

Ben mirat, això no hauria de suposar cap sorpresa. Fa anys en Quim Nadal, d'alcalde, el va fitxar per posar ordre (per dir-ho d'alguna manera) en tot l'enrenou ocasionat per l'expansió urbanística de la ciutat. Durant anys, diuen les males llengües va ser l'enfant terrible dels promotors i contractistes de Girona.

Després, quan en Solana, exalcalde de Banyoles, va deixar la Delegació de Cultura de la Generalitat a Girona, sembla que va ser en Quim Nadal qui va suggerir a la consellera Mieras la figura d'en Quintanas per dirigir la Delegació. Va cessar, quan la Conselleria de Cultura va passar a mans d'Esquerra Republicana. D'aleshores ençà, es va reincorporar a l'ensenyament (Institut Vicens Vives).

Ara amb en Quim Nadal primer secretari dels socialistes gironins, en Josep Quintanas torna a l'executiva del PSC.

Sospitem que de facto farà de primer secretari. En Quim Nadal ja té prou feina fent de Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, la Marina Geli portant el Departament de Salut, i en Lluís Sacrest gestionant l'alcaldia d'Olot.