Resposta al Sr. David

de Montserrat

ESTEL CAIROL PONSATÍ. campdorà.

Sr. David, en resposta a la carta que vostè va editar el dia 5 de novembre. Vostè va ser atès com tots els altres clients, no va voler entendre ni creure que les cartes s´estaven editant.

En estar de cara al públic m´és impossible ser com vostè em va qualificar. En ser un local públic, som nosaltres que hem d´estar oberts a tots els clients i a totes les llengües.

Paperets, paperines, paperetes, renoi quin munt de paper «mullat»

pere ortiz. girona.

Benvolguts vilatants de Sarrià de Ter i Girona, de ben segur ja us heu assabentat de la problemàtica existent a la fabrica Torraspapel i l´expedient de regulació que volen presentar properament, que afectaria més de 200 treballadors i que significaria el tancament irremeiable de la planta a curt termini.

L´empresa Torraspapel ha representat històricament un dels pilars d´aquesta Vila al llarg deIs darrers 70 anys, i segurament tots coneixem algú o tenim algun familiar que hi ha treballat. Deixant de banda que l´impacte econòmic que es produiria en cas de tancament seria terrible per al poble, ja que l´Ajuntament deixaria de rebre uns ingressos molt importants per a les arques públiques.

És per tot això que els treballadors de Torraspapel demanen la vostra col·laboració per impedir un expedient injustificable en una planta amb beneficis any rere any i us conviden a participar a la marxa que estan organitzant pel proper dijous dia 13 de novembre de 2008 a 2/4 de dotze del matí. La marxa començarà davant la porta de la fàbrica a l´avinguda Josep Flores s/n i transcorrerà per la N-II fins arribar a la subdelegació de Govern de Girona.

Tots som al mateix sac.

Germanor

maria àngels pagès calvet. ventalló.

Diumenge 16 de novembre tindrà lloc el dia de l´Església diocesana o de germanor. El bisbe de la nostra diòcesi, Francesc Pardo, ens ha fet arribar a les parròquies el seu recordatori. Trobo molt escaient la qüestió que ens planteja. Saps quant costa? És evident que l´Església, per oferir els seus serveis a favor de la societat, necessita mitjans i som els qui els rebem els qui n´hem d´assumir el cost. Des que es va firmar l´acord entre l´Estat espanyol i la Santa Seu ha quedat clar que som els catòlics els qui hem de prendre consciència de finançar-la. Tant de bo que les seves paraules: «Tu ets testimoni de la fe de la teva Església. participa-hi!», ens moguin a respondre amb més generositat a la seva crida. El programa que trobem a la web portantos.es ens ho pot facilitar.

L´enderrocament de l´hospital Josep Trueta

lluís corredor climent. girona.

El Diari de Girona del 6 de setembre del 2005 anunciava l´enderrocament de l´hospital Trueta, que havia de començar l´any següent, el 2006. No se n´ha parlat més. Ara tornen amb la mateixa musiqueta, endarrerida fins a l´any 2010. És un projecte, una amenaça, una faula? No ho sé. Més aviat diria que es tracta d"humor negre. Sí, negre, perquè més que fer riure fa esgarrifar. Com es pot enderrocar un edifici d´aquesta magnitud amb l´única explicació que va donar aleshores el director dels serveis territorials de Salut, Sr. Ferran Cordón, que deia que s´havia d´enderrocar perquè l´hospital arquitectònicament ja havia donat el que havia de donar de si. Algú entén què vol dir? Jo entendria que tecnològicament hagués quedat obsolet, però això no seria mai culpa de l´estructura de l´edifici, en tot cas de l´adequació, i per això no es justifica l´enderrocament. Feu un hospital nou, adaptat a les noves tecnologies i aquest edifici el podeu utilitzar per a moltes coses, totes ben útils, com per exemple: llits per a estades llargues, geriàtric, residència per a deficients físics i/o psíquics o bé apartaments per a gent jove i/o per a jubilats. Centre de recuparació, etc. No, és millor la feina de fer i desfer, destruir per tornar a construir, pressupostos elevadíssims amb les comissions pertinents, ignorància de les necessitats d´índole social, viure d´esquena a la gent. Si no, que algú m´expliqui quina és la motivació d´aquesta bajanada.

Els porcs senglars fa temps que corren per Palau

JESÚS RODRÍGUEZ. GIRONA.

Després de la notícia del porc senglar abatut a Girona, és el moment de recordar que ja vàrem avisar fa tems que a Palau hi havia porcs senglars i al final després d´informar les autoritats pertinents, la nostra solució va ser tancar el terreny amb pastors elèctrics perquè els porcs no entressin per la zona de la Universitat. Ara ja passegen per la ciutat.