16 de novembre de 2008
16.11.2008
40 Años
40 Años
EDITORIAL

reduir despeses luxoses abans que els serveis

16.11.2008 | 01:00

Si la ciutadania s'afanya a fer sacrificis per arribar a final de mes, els polítics que els representen han de donar sobrades mostres de sensibilitat i que són capaços d'adaptar-se. Les retallades econòmiques no poden reflectir-se només en les inversions i serveis públics

En situacions de crisi com la que estem vivint, els sacrificis econòmics afecten especialment els ciutadans. I aquests esperen, en justa correspondència, que els responsables de les diferents administracions públiques s'adaptin també a la situació i s'estrenyin el cinturó. Bé, és cert que diputats, alcaldes i regidors -amb algunes excepcions- han presumit d'una congelació salarial per al pròxim exercici. A més, molts ajuntaments s'han afanyat a explicar que les pujades d'impostos s'ajustarien a l'índex de preus al consum(IPC) o, en el millor dels casos no preveien les pujades d'impostos. No obstant això, les despeses en partides de luxe sembla que no sofriran igual retallada. Fa poques setmanes sortia a la llum el cas del president del Parlament, Ernest Benach, i la despesa de prop de 10.000 euros en adaptar un cotxe de gamma alta. Aquesta setmana s'han conegut les remuneracions dels consellers del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que superen els 115 milions d'euros anuals, uns 19 milions de les antigues pessetes. Abans-d'ahir es va saber que la Diputació de Barcelona va programar un viatge per a 50 persones entre l'11 i el 17 d'octubre, malgrat que només 28 persones exerceixen en un regidoria. És obvi que als adminis?tradors dels fons públics els resulta difícil elimi?nar vicis adquirits.

No obstant això, si el conjunt de la ciutadania s'afanya a fer sacrificis per arribar a final de mes, els polítics que els representen han de donar sobrades mostres de sensibilitat i que són capaços d'adaptar-se a les circumstàncies actuals. A Tossa, l'Ajuntament ha decidit rebaixar un 20% les despeses de neteja d'edificis municipals. Les retallades econòmiques no poden reflectir-se només en les partides d'inversions i serveis públics. També han de ser notoris en els capítols corresponents a les despeses de representació i personals dels càrrecs electes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema