18 de novembre de 2008
18.11.2008
EDITORIAL

SENSACIÓ D'INSEGURETAT A PALAFRUGELL

18.11.2008 | 01:00

Si bé els Mossos, com és preceptiu en aquests casos, investiguen diverses hipòtesis, el brutal assassinat de Montserrat Sánchez López ha posat el descobert la sensació d'inseguretat ciutadana que pateixen molts veïns del municipi baixempordanès.

Malgrat que l'alcalde de Palafrugell, Lluís Medir (ICV), ha afirmat que "no hi ha motius per a l'alarma pública", l'assassinat de dijous passat ha desencadenat un sentiment d'inseguretat i temor entre molts els veïns del municipi. Ha aflorat una sensació que tenien des de feia temps i que no s'atrevien a denunciar públicament. L'edició digital de Diari de Girona ha rebut aquests últims dies desenes de comentaris de veïns que denuncien aquesta situació, sobretot en determinats indrets del centre del municipi. La concentració realitzada divendres passat ja va posar de manifest aquesta preocupació. Veïns i botiguers ho varen proclamar públicament.

Preservar la seguretat individual i col·lectiva dels ciutadans ha de ser un dels pilars d'una societat democràtica. Habitualment, els governants, independentment del seu color polític, solen justificar-se en unes estadístiques que ni són veritables ni reflecteixen la realitat del problema. La delinqüència ha existit sempre, però probablement mai com ara hi havia hagut una sensació tan elevada d'inseguretat. I no només a Palafrugell, tot i que en aquest municipi és lògic que s'hagi multiplicat després de veure com una dona indefensa, una bona dona, era brutalment apunyalada al mig del carrer. Tot i que no és del tot cert, la població té la percepció d'estar desprotegida, tant pel nombre de delictes que es perpetren com per la resposta judicial davant de moltes accions delictives. Hi ha dades que no es poden ignorar. La població de les comarques gironines ha augmentat un 30% en els últims 10 anys, i la de Palafrugell un 21% en aquest mateix període de temps. ¿Les plantilles policials han augmentat en el mateix percentatge que el nombre d'habitants? La creixent inseguretat sí que preocupa els ciutadans, i per tant és un tema que els governants haurien d'anteposar a molts altres que només els preocupen a ells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema