El Girona FC i els feixistes

jordi dorca costa. girona.

Avui llegia amb interès una entrevista a Javi Salamero en què ell afirmava que el Girona s´ha de convertir en l´Athletic de Bilbao català. Aquesta afirmació és una declaració d´intencions que crec que a molts dels socis dels Girona CF ens agrada i ens fa sentir orgullosos del nostre club. Aquesta afirmació, però, ha d´anar acompanyada de fets que la corroborin, fets que demostrin que el Girona pot representar pel nostre país el mateix que l´Athletic representa pel País Basc. Però diumenge passat al Gol Sud em vaig adonar que ens queda molt camí per recórrer i que per assolir aquesta fita cal determinació i coratge contra tots aquells actes que no es portin a terme en el marc de la tolerància. El grup Ultras Gerona, lluny d´animar l´equip es va passar el partit insultant els aficionats de Gol Nord amb crits d´una poètica més que discutible com ara «No sois españoles, sois hijos de puta» o pitjor encara «¿Que pasó en San Félix, en San Félix que pasó?», per qui no ho sàpiga el que va passar va ser una agressió brutal que va deixar a un noi en coma. En alguns moments es dedicaven a animar l´equip, però amb aquella tranquil·litat que dóna la ignorància no tenen cap remordiment a l´hora d´adorar aquell que va ser responsable de la mort de 7 milions de jueus abans que sortís de la seva boca el nom del club! «Sigh heil, Gerona!» deien. Podem parlar de ser l´Athletic de Bilbao català però jo no m´imagino San Mamés amb uns energúmens així cridant consignes feixistes. Siguem valents pel bé de tots i pel bé del club, aquestes coses algun dia es paguen cares i el que ara ens cal és determinació.

La Devesa que tremoli

marta redon pÉrez. girona.

Els plàtans de la Devesa ja poden començar a tremolar. L´Ajuntament ha contractat una empresa perquè faci un examen exhaustiu de la seva salut.

Com que a la seva edat qui no te un all té una ceba ja podem esperar una bona dosi de xerrac al parc urbà més menystingut de la historia.

L´Ajuntament amb això dels dictàmens de salut ha trobat un bon filó. Què un arbre molesta? Fem-n´hi un i s´ha acabat el problema. Desgraciadament sempre hi ha alguna cuca, algun paràsit o o alguna malura que tot i que afecti una mínima part de l´arbre és l´excusa perfecta. Per assolar el dictamen només cal dir que és massa gros per ser trasplantat o que l´època de l´any no és l´adequada. Ja no se n´amaguen que tallaran arbres de la Devesa.

Bon antecedent tenim amb el plàtan centenari que hi havia a tocar la plaça d´Europa.

Llàstima que tots aquests dictàmens vinguin de parts interessades i poc independents. A partir d´ara i atès el valor de la Devesa reclamo que siguin dictàmens científics multisectorials i independents . Ecòlegs, fisiòlegs i parasitòlegs vegetals, ambientalistes, jardiners, universitats i escoles forestals, n´hi ha un bon grapat per triar.

Pateixo perquè un senyor d´una empresa privada de jardineria pagada per l´Ajuntament digui quins plàtans s´han de matar. I sense donar-me-les d´endevinaire aposto que els que ja fan més mala cara i tenen més números per a l´eutanàsia són si fa no fa els que ja no hi haurien de ser segons el fotomuntatge de la zona del futur pavelló de la Sra. Pagans.

Això sí, el pavelló de Fontajau, a 300 metres, mort de riure.

La pista de gel de la Rambla de Figueres

Rafael FernÁndez. avinyonet de puigventós.

Torna Nadal i torna la pista de gel. S´han fet molts articles al respecte, s´ha criticat de tot arreu però al final l´equip de Govern, sigui del color que sigui, ha permès que es posi en marxa.

Només voldria fer uns petits aclariments:

1. D´entre les tres àrees on el decret de sequera no s´aixeca, la nostra, la conca de la Muga n´és una.

2. L´ús d´aigua no aprofitable no justifica la despesa enorme que s´ha de fer per mantenir la pista en condicions: operaris, manteniment, electricitat, condicionament de l´aigua, condicionament de la pista, neteja, etc. etc.

3. No es dóna exemple, es diu que aquesta aigua no és reaprofitable, quan això, tots ho sabem, no és cert: aquesta aigua podría ser reutilitzada després de fer-la servir (i no deixar que la Rambla estigui molla de dalt a baix o que les clavegueres en vagin plenes). Com que ja hi ha dèficit de l´any passat, posar sistemes de recuperació dispararia el cost de la pista...

4. Existeixen pistes de gel artificial que permeten ser instal·lades en qualsevol lloc, amb una despeses mínimes d´instal·lació, manteniment i consums. A més a més, es poden instal·lar en qualsevol època de l´any (si, podem patinar a l´estiu). El cost, de lloguer o compra, força més baix del que costarà la de gel...