La vacuna del virus del papil·loma humà

maría josé cruz molero.

Divendres ens va arribar des de l´escola el calendari de vacunació per a la meva filla de sisè de primària. Entre les vacunes hi havia la famosa vacuna contra el virus del papil·loma humà i per poder decidir si calia posar-li la vacuna o no vàrem parlar amb el ginecòleg, i la seva resposta va ser la següent: La vacuna tant sols actua sobre quatre de les més de quaranta variants conegudes del virus, d´aquestes quatre dos són responsables de berrugues genitals i les altres dues tan sols són el responsable del 70% dels càncers d´úter, percentatge que baixa al 56% a Espanya. Finalment ens va dir que la mida del virus és inferior a la porositat dels preservatius i que per tant aquest no podrà evitar una possible infecció de les altres 36 variants contra les quals no hi ha vacuna. La conclusió que varem treure és ben clara, l´única vacuna 100 per cent fiable és la de no mantenir relacions sexuals, ni habituals ni esporàdiques, i que la Generalitat un cop més ens vol fer empassar, amb el pretext de la salut pública, una roda de molí.

Ajudem la diòcesi de Girona

francesc a. picas. la jonquera.

Hem llegit que la Diòcesi de Girona va tancar l´exercici de 1907 amb un dèficit econòmic de 51.149,08 euros. Els catòlics gironins no hauríem d´haver permès que l´església gironina tanqués l´exercici passat amb pèrdues. On és la nostra fe?

Seria molt lloable que 25 famílies o empreses de la diòcesi aportessin dos mil euros cadascuna per anivellar el dèficit del Bisbat. O que cinquanta famílies o empreses aportessin mil euros. Seria una atenció molt noble al nostre nou bisbe Francesc Pardo que trobi l´economia neta de deutes.

Amics, cristians de Girona. Unim-nos per esborrar els números vermells del Bisbat. Ens ho exigeix la Fe dels nostres passats, i l´esperança per la cristianització de la Pàtria. L´Església és l´associació que més ha treballat per la pau i pel progrés de les famílies, per la cultura i per les necessitats del poble. Podeu ingressar des del vostre banc la vostra aportació al número bancari del bisbat 2100 0002 55 0109178280. O trametre per correu un taló bancari al Bisbat.

Pere Casellas respon Alfons Romero

Pere casellas. figueres.

He llegit atentament l´entrevista que ha concedit al Diari de Girona de diumenge passat perquè he seguit la seva trajectòria els darrers anys i considero que és una persona correcta amb idees clares i que cal escoltar. De l´entrevista haig de dir-li que fins i tot comparteixo alguna de les seves opinions polítiques, tot el respecte del món quan considera que he entrat de rebot o l´opinió sobre el PSC.

Altra cosa però, és quan explícitament m´acusa de no saber trobar un ofici en la vida civil. Li prego que es documenti i valori la tasca que faig en la seva mesura. Miri, fa deu anys que soc advocat i en fa 5 que vaig fundar una consultora, Crous i Associats, advocats i economistes SLP, que compta amb 4 seus a Catalunya, que dóna feina a 16 persones i té més de 800 clients. Entre d´altres coses, com a advocat porto diversos assumptes a l´Audiència Nacional i sense anar més lluny, dimarts passat, la premsa gironina, es va fer ressò d´un important cas que vaig defensar a l´Audiència de Girona. Li haig de dir també que la seva mesquinesa em dol profundament perquè vostè i jo ens coneixem des que tinc us de raó i vostè sap que malauradament el meu pare va morir en la més absoluta misèria, per tant jo d´herència cap, al contrari, deutes... Li prego doncs que des del seu heretat negoci familiar parli de política però que no qüestioni la meva vàlua professional.

D´altra banda poso a disposició de la seva persona les meves declaracions de renda per tal que pugui calcular la pèrdua econòmica que em representa la meva mitja dedicació a l´Ajuntament, així mateix els impostos de societats de la societat en què participo. Parlem de política quan vulgui però no de coses que no sap o que fa veure que no sap. Ah!, si necessita qualsevol servei legal el convido a passar pel meu despatx, esperant, això sí, que no sigui per veure´m a mi, que em dedico al penal, tot i que també toco temes relacionats amb el delicte d´injúries.