La rotonda de Llambilles, quan?

Xavier pla-giribert. santa cristina d´aro.

El conseller del PTOP, a Ràdio Girona, va explicar a mitjans d´agost, l´esperada notícia en què deia que «El Departament de Política Territorial de la Generalitat iniciarà els treballs per a la construcció de la rotonda a l´alçada del polígon industrial de Llambilles aquesta propera tardor», falten pocs dies per acabar la tardor i ara només es parla de la futura variant. Per la futura i esperada variant, tardarem temps a veure-la feta, tot just el dia 26 de novembre el Diari Oficial de la Generalitat publica l´anunci d´informació pública dels estudis informatiu i d´impacte ambiental de la variant de la C-65. Per tant, siguem seriosos! i tots els usuaris de la C-65 pel seu pas a Llambilles esperem que no s´allargui tant la construcció del nou giratori, i d´aquesta manera millori notablement la fluïdesa del trànsit en aquest punt tan conflictiu de la C-65.

L´Ajuntament de Llambilles ens ha de donar gràcies, perquè des de la col·locació dels ditxosos semàfors, li hem fet molta propaganda del poble (bona o dolenta).

Prepotència perfeccionista intel·lectual

Màrius viella. la bisal d´empordà.

L´article «Paraules ferides», signat per Miquel Martín, que fa referència a la critica feta per el Sr. Joan Martí sobre els coneixements lingüístics, i la seva posterior rectificació, em fa entrar en un terreny en què només hi tinc per perdre però, tot i així, en vull donar la meva opinió, perquè sóc dels que segons el Sr. Miquel Martí, no tinc dret a donar a conèixer el que penso, perquè sóc conscient que amb setanta-dos anys sóc un analfabet, que el franquisme va crear, en no permetre l´ensenyament en català. Tot i que amb molt de ressentiment, he d´agrair que m´ensenyes el castellà, perquè parlar català ja ho feia a casa i al carrer, i he de dir que lamento que no pogués aprendre més llengües. Quan es vol que imperi la radicalitat, es vol anar en contra dels drets d´aquells que per algunes circumstàncies no estan al mateix nivell o grup intel·lectual, o econòmic, i això es el que es reflecteix en aquest article, i que el Nou Govern d´Entesa de la Generalitat de Catalunya hauria de tenir molt i molt en compte.

Ser un excel·lent coneixedor de la llengua, sigui quina sigui, dintre del periodisme, no vol dir ser millor periodista, però sí que moltes vegades vol dir ser millor intolerant, com és el cas dels que critiquen el nivell de català del Sr. Montilla, president de la Generalitat de Catalunya; a mi el que em preocupa i m´interessa és com pensa el Sr. Montilla, el Sr. Joan Martí; el periodista, perquè amb la seva intolerància, es partícip de les subvencions que reben les editorials, per mantenir al seu servei personatges discriminants; i el Sr. Montilla, perquè com a administrador d´una part dels meus impostos, té l´obligació de vetllar perquè jo també en surti beneficiat, perquè els 17.672.664 ? que El Punt, i 1.414.716 ? Diari de Girona han rebut en concepte de subvencions, crec que a mi i a tots els ciutadans, ens dóna més dret a l´hora de voler publicar les nostres opinions, cosa que en aquests moments és molt ­lluny de ser així, tot i que un exemplar de qualsevol diari costa 1,10? en dies feiners, i 2,20? els diumenges.

De totes maneres, mentre els diaris siguin subvencionats, i el ciutadà hagi de pagar per la compra d´aquest mitjà, vol dir que la llibertat d´expressió i de la informació, està sota control del que més paga, i que es publica o no, allò pel que s´ha pagat. Algú pot pensar que jo m´estic inventant aquesta reflexió, i no és així, sinó que és fruit d´un article de Presència portat a terme per Xavier Cortadellas, entrevistant Miquel Sellarés, en el qual surt a la llum, que l´últim govern de Convergència, havia donat a La Vanguardia 1.500 milions de pessetes en un anys a través de diferents conceptes.

Vull reproduir una frase que a parer meu és molt significativa, del Sr. Sellarés en aquest mateix article, que diu així: «Un dels errors d´ERC és que volen iniciar un procés d´alliberament nacional sense tenir uns mitjans de comunicació potents»; crec que tenim arguments més que suficients per pensar de tot i més.

La revenja de Don Mendo

josep ruiz garcia. santa coloma de farners

No sé si es exactament així, però això em sona a rebequeria de l´alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, alcalde prepotent, rancuniós i molt venjatiu.

El Consorci per a la Implantació i Gestió d´una Planta de Biomassa de Santa Coloma ha d´estar format per cinc membres de l´Ajuntament, segons l´article 8 dels seus estatuts. A més del mateix nombre de representants del Consell Comarcal. La composició política de l´ajuntament de Santa Coloma està formada per cinc partits, és a dir CiU, PSC-PSOE, ERC, CPC (Colomencs pel Canvi) i Entesa per Santa Coloma i permet una composició equilibrada i amb oportunitats de participació de tots els grups representats a l´Ajuntament. Doncs bé, el nostre rancuniós alcalde i els seus socis de govern han decidit excloure d´aquest Consorci el representant del partit dels Independents, és a dir Colomencs pel Canvi, que té tres regidors, entre ells el més ben informat en energies renovables de tot el consistori, i en canvi sí ha donat entrada a l´única regidora de l´ Entesa, Sra. Mireia Oliva.

Jo que assisteixo a tots els plens tinc clar el perquè de la decisió. La Sra. Oliva darrerament ha donat mostres contínues de submissió i seguidisme al mandat de l´equip de Govern, i ha obtingut el seu «premi», mentre que el grup independent, exercint d´autèntica oposició ha posat més d´un cop en evidència el grup de govern amb les seves propostes i interpel·lacions i ha estat «castigat».

I senyors meus, el tot poderós alcalde Solà no perdona, i, en exercici de les facultats que el càrrec li confereix i investit de la celestial autoritat i el vistiplau dels seus «lacais» d´ERC i PSOE ha perpetrat la seva penúltima alcaldada.

Sembla mentida que es pugui caure tan baix!

Els valors de TV3

ramon ros i sagué. pals.

«Quelcom que és sagrat per a una persona no pot ser ridiculitzat per una altra». (Una de les conclusions del Congrés sobre el diàleg entre Occident i el mon islàmic). Per a TV3 això només és vàlid amb referència a l´Islam, però no contra la religió majoritària dels catalans. En alguns programes d´aquesta cadena, com Polònia, es ridiculitza la jerarquia catòlica; en uns altres com Ventdelplà es blasfema contínuament; a més que, en presentar com a «normal» l´intercanvi de parelles i les relacions sexuals entre els adolescents, s´incita la gent jove a la promiscuïtat sexual; i que no passa res si hi ha problemes, ja que per a això hi ha la solució de l´avortament. Sembla un programa especialment adequat per adoctrinar la joventut en la ideologia de gènere i en el relativisme ètic, i en el qual l´únic valor que mereix respecte és l´ecologia; a més de l´Islam i el catalanisme, és clar! La resta no importa; encara que s´ofenguin els sentiments de molts catòlics catalans.