Denunciat per portar el cinturó de seguretat sobre una camisa negre

José Carlos Rio Ruiz. GIRONA.

Si la història que vaig a explicar me l´hagués dit un amic, li hauria dit "pringat"! Però com que em va passar a mi encara estic al·lucinat. El 18-11-08 a 100 metres de la sortida de la cruïlla de Caldes de Malavella cap a la Nacional II hi havia 2 mossos d´esquadra motoritzats. Poc després de passar per davant d´ells veig que un em persegueix. Per la densitat del trànsit i el tipus de via no em va fer sortir fins arribar a la sortida de Riudellots. I dic bé, em va fer sortir, perquè només va venir un dels dos. Després de demanar-me documentació? em va demanar si sabia per què m´havia parat. Pel cinturó de seguretat, que duia posat sobre una camisa negra! Com que no ho veia clar, va trucar pel mòbil privat, no pas per l´emissora que ho pogués sentir tothom, suposo que al company que s´havia quedat a la benzinera per explicar-li que el duia posat. Fos com fos, va acabar dient-me que tot i que veia que duia el cinturó de seguretat posat i que ell no s´havia adonat si el portava o no quan vaig passar per davant d´ells a la Nacional II, el seu company era el que em denunciava i que ell era el notificador. Li vaig demanar que em posés això a les observacions i només va posar que el mecanisme funciona. I tant! Si el duia posat!

El que no acabo de entendre és com si dues persones són al mateix lloc una pugui veure que dintre d´un Citroën AX una persona no porta el cinturó de seguretat (negre sobre una camisa negre) i l´altre no vegi res. Potser és que ara alguns són superhomes que tenen poders com la visió de raig X i no s´equivoquen mai. Perquè tots ens equivoquem però no paga la supèrbia un tercer a qui claven la multa quan en realitat portava el cinturó.

Neteja a Sant Antoni de Calonge

ISABEL PÉREZ. sant antoni de calonge.

Voldria dirigir la meva queixa a l´Ajuntament de Calonge, per no mantenir les normes bàsiques de neteja de Sant Antoni i els seus voltants. Concretament, les voreres de les carreteres estan amb restes de papers, ampolles, etc. I la meva queixa fa especial referència al terreny situat davant el supermercat Carrefour, avinguda de Catalunya, on durant l´estiu passat es va instal·lar un circ i va quedar sembrat d´una gran quantitat de plàstics i restes derivades de la seva estança allà. L´ajuntament, fins ara, no ha donat mostres d´haver passat a netejar-lo. Es vol donar una bona imatge d´aquest poble costaner tan bonic i no s´intenta mantenir les normes bàsiques per respectar el medi ambient. Això sí, transformar diversos carrers en àrees per a vianants o semivianalitzades, amb la consegüent eliminació de places d´aparcament i recaptació per multes. També els agrairia que milloressin l´asfaltatge dels carrers que envolten la urbanització La Mutxada-Mas Vilà i la seva il·luminació, estem a les fosques! Tots som contribuents i ho agrairem!

Cinturó de seguretat

F. Xavier Roca Font. GIRONA.

Una pregunta senzilla i sense mala intenció, el Mossos d´Esquadra i la Policia Municipal tenen la mateixa obligació que tots els conductors de portar posat el cinturó de seguretat? Ho pregunto perquè estic comprovant que per dins la ciutat cap dels dos el porten posat.

Rèquim al vehicle privat

Eugeni Domingo Ribary. BESCANÓ.

A Girona i Catalunya s´està criminalitzant el cotxe com a transport: menys velocitat, menys accés a determinades zones, més impostos, nul aparcament, etc. Ens venen el transport públic (TP) com la solució final.

N´estic fart de veure com any rere any apugen els preus del TP, n´estic fart de veure gent dreta al tren, n´estic fart dels retards... És que algú creu que hi cap gaire gent més als actuals TP? Com es poden implantar carrils bus en una ciutat tan petita com Girona? Com! Amb els cotxes no ens proposen cap altra solució que anar implantant mesures dictatorials per dificultar-los la vida. L´únic model és el recaptatori. Fins i tot ens hem inventat «policies de l´aparcament». Quin negoci és per a l´Ajuntament això d´aparcar! Només proposo un altre escenari, el de no pagar sistemàticament. Proposo aparcaments gratuïts amb limitació horària. Proposo l´alliberament de pàrquings de pagament en superfície. Proposo semàfors intel·ligents, que estiguin més o menys temps de color verd en funció del volum de trànsit que detecten. Que no veuen senyors polítics que amb més aparcament hi ha més comerç, menys contaminació, en definitiva, es facilita la vida als ciutadans. Com es pot implantar en el moment actual l´àrea verda a Girona? Que no veuen senyors polítics com està la indústria automobilística? Ah! Per cert els cotxes aviat ja no contamiraran, només cal anar als concessionaris a veure-ho.