Des de fa una anys s'han posat de moda els ciutadans NIMBY. Són les sigles angleses que signifiquen Not In My Back Yard (No en el meu pati del darrere). Es tracta del grup de ciutadans que s'organitzen per enfrontar-se als riscos que suposa la instal·lació en el seu entorn immediat de certes activitats o instal·lacions que són percebudes com a perilloses. La majoria de la gent no s'hi oposaria si allò que perceben com a perillós es posés ben lluny, com per exemple les antenes de telefonia mòbil.

La versió catalana dels "nimbys" són els "Sí, Però Aquí No" (SPAN). I a Girona hi viuen arrelats. Girona té immigrants que treballen en fàbriques que pol·lueixen però que no poden anar a mesquistes a resar perquè molesten. El Tour, el pavelló de la Devesa, les discoteques o el vial de les hortes. Si no reciclem, ni reutilitzem ni reduïm els residus, però ningú no vol una incineradora; què fem amb les deixalles?

El més greu és que no es pot estar en contra dels "nimbys". Si t'hi oposes, ets un hipòcrita o un insolidari. Així que vaig escollint nom: NIMBY o SPAN?