La crisi a les platges

joan ferrer juriol. la bisbal d´empordà

Sant Antoni de Calonge, platja d´es Monestri, dimarts, 28, a la una del migdia:

Aparcament de cotxes ple.

Platja mig buida.

Bars i terrasses deserts.

Com s´explica això?

Doncs perquè cada any minven les places del gran aparcament que havia tingut aquesta bonica platja. Un any hi varen posar unes palmeres i unes roques, l´altre van construir-hi un transformador, després un xiringuito, una barraca de fusta que sempre està tancada, ara acaben de prohibir deixar el cotxe a la zona de sota la carretera....

Aquestes actuacions podrien prevenir una sobresaturació de banyistes, però no és el cas, tenint en compte la singular grandària de l´indret.

Llavors, tip de multes i emprenyamentes, abans de marxar a un altre lloc, prego al Consistori d´aquesta vila que valori l´exemple de Platja d´Aro o l´Estartit, de com oferint una àmplia zona per aparcar atrauen més visitants que, sí, requereixen més serveis, però són els que fan voltar el motor econòmic.

La burocràcia i el Turisme no són compatibles

antoni murray. empresari de l´estartit.

Sóc propietàri d´un centre de submarinisme a l´Estartit. Com cada matí, avui hem realitzat una sortida en vaixell a les Illes Medes -tres clients francesos han aparcat el cotxe en una zona de càrrega i descàrrega, i, evidentment, quan han tornat al cap de dues hores el cotxe no hi era, perquè se l´havia endut la grua. Els he explicat el perquè se l´havien endut, i ho han entès perfectament. Els porto a les oficines de la Policia Municipal per pagar la denuncia. La noia de recepció (que no parla francès), els hi diu que no poden pagar la multa, ja que han d´anar a pagar-la a la Caixa, perque els 60 euros s´han d´ingressar al compte de la Diputació. Anem al banc, que es troba a 500 metres, paguen 60 euros, i al cap de 40 minuts, tornem a les dependències de la policia. Ara ens diuen que s´ha de pagar 100 ? pel servei de grua, i que aquests 100 ? es poden pagar amb VISA a la mateixa oficina, perque el datàfon pertany a l´Ajuntament. Un cop pagat, em disposo a marxar, però en aquell moment no hi ha cap vehicle de la policia per portar-los a recollir el cotxe, que es troba a un quilòmetre i els diuen que hi han d´anar caminant, i esperar que vingui la policia municipal a obrir-los la porta. Evidentment, m´ofereixo a portar-los on es troba el cotxe, i s´esperen fins que arriba l´agent per obrir la porta.

- Us imagineu tot aquest sistema ancestral per pagar una simple multa?

- Amb tot plegat, hi hem estat 2 hores i vint minuts per recollir el cotxe, és normal?

­- No es pot pagar la denúncia i la grua, en total 160 euros, al mateix temps i a les mateixes dependències de la policia?

I si el que rep la multa és un senyor/a d´avançada edat? Caminarà un quilòmtre desdel port de l´Estartit fins a l´oficina de la policia municipal, un altre quilòmetre de la Policia Municipal fins a la Caixa i tornar a la Policia Municipal, i un altre quilòmetre per recollir el cotxe? Tres quilòmetres en total?

I si és cap de setmana o festiu i no pot pagar la multa al banc? S´ha de quedar 3 dies sense cotxe?

Tot i donar-los tot tipus d´explicacions i excuses, han marxat de l´Estartit decebuts i emprenyats.

Tot plegat em sembla una vergonya, i demanaria que els polítics (que són els qui transmeten les ordenances a la polica local) s´ho fessin mirar, perquè per molt que jo em gasti els euros per anar a buscar els turistes a les fires de turisme, si després els perdo per una situació tan ridícula com aquesta, em toca molt els collons, amb perdó de l´expressió.

Respecte per al meu poble, Riudarenes

salvador gelma estrach. riudarenes.

El passat dia 28 de Juliol vaig assistir entre el públic a la presa de possessió com a president del Consell Comarcal de la Selva del Sr. Jordi Gironès i Passolas, exalcalde de Riudarenes, víctima d´una conxorxa impresentable entre CiU i un trànsfuga. Amb gran sorpresa vaig constatar l´absència en l´acte de l´actual alcalde de Riudarenes, Sr. Narcís Colomé, absència comprensible si es tenen en compte les males formes amb què es va produir el relleu a l´alcaldia. Si li feia vergonya assistir a l´acte (cosa que dubto, perquè d´això no en té), podia haver enviat com a mínim un reprentant de l´Ajuntament per complir amb el mínim exigible en democràcia. Una ben nodrida representació d´alcaldes i regidors del diferents pobles de la Comarca i amics personals varen assiti-hi i van celebrar la seva presa de possessió.

A diferencia dels lamentables fets succeïts a Riudarenes per rellevar d´una forma totalment barroera i il·legal el Sr. Gironès, en aquest cas sí s´ha respectat el pacte signat entre CiU i PSC. Quan dues formacions politiques serioses signen uns acords estan obligats a complir-los.

CiU hauria de prendre bona nota de com es fan les coses en democràcia autèntica i procurar de no repetir el vergonyós espectacle que els darrers temps ha ofert a la pacifica ciutadania de Riudarenes.

Prengui nota també la cúpula de CiU de l´impecable comportament democràtic del Sr. en quant a la fidelitat als pactes signats i que li serveixi de lliçó per el futur.

Crec sincerament que la ciutadania de Riudarenes ens mereixem uns representants amb mes sensibilitat democràtica de la que el nostre govern municipal ha demostrat.

Carta de suport i condol als Bombers - GRAF per part de les ADF Gironines

jordi monge COMAS. EN NOM DE l´ASSOCIACIÓ D´ADF DE L´ALT EMPORDÀ. FEDERACIÓ ADF LA SELVA. FEDERACIÓ ADF LES GAVARRES.

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) gironines volem fer pública la nostra confiança i solidaritat envers els Bombers, especialment als que formen el GRAF (Grup de Reforç d´Actuacions Forestals).

Els incidents d´aquests últims dies en el foc de la Terra Alta ens han colpit profundament. En aquests darrers anys hem col·laborat sovint amb ells, sabem com treballen i podem constatar la seva professionalitat.

Els GRAF han portat a l´extrem el fet vocacional inherent dels Bombers. La seva és una dedicació entusiasta al servei del nostre territori i patrimoni natural. Les ADF compartim amb ells la visió de gestió del bosc i els incendis.

Els GRAF sempre han comptat amb els voluntaris de les ADF. Ens formen i preparen per la prevenció i l´extinció. Ens escolten perquè saben que formem part del territori i ens el coneixem a fons. Però sobretot, ens recalquen que la nostra seguretat i la dels companys és primordial, i més, en situacions de risc extrem com és un foc forestal.

No coneixíem personalment els companys que ens han deixat, però coneixem els Bombers, el seu tarannà, i la seva vocació. Serveixi doncs, aquest escrit per refermar i expressar el nostre reconeixement i condol en aquests moments d´aflicció i el desig de recuperació del company ferit. Siguin aquestes ratlles un sentit homenatge per part de les ADF gironines als Bombers que malauradament ens han deixat.