Aquesta és la pregunta que es fan avui, en vigílies de l'inici del curs escolar, centenars de milers de pares, sobretot els de pàrvuls, que els saben inermes davant l'aguait del virus de la Grip A. L'obscurantisme i la manipulació informativa que acompanyen l'extensió del morbo, apuntalades per un govern sense iniciativa i a veure-les venir, no ajuden a tranquil·litzar aquests pares ni, per descomptat, a trobar una resposta convenient i cabal a aquesta pregunta. Portem els nens al col·legi? Sí o no?

Al catàleg de malalties que els pàrvuls estan en disposició d'agafar al col·legi, se li suma aquest any una que mata no se sap amb quin criteri ni a qui, ja que si la meitat dels morts per la seva causa tenia patologies prèvies i la meitat no (dada gens reveladora ja que la meitat de la població té patologies prèvies), tampoc l'edat condiciona, pel que sembla, un risc més o menys gran. Però el que passa amb els nens petits al col·legi és que estan esvalotats, i es besen, s'abracen, es xuclen, suen, agafen fred, i, el que és més greu, van sovint malalts a l'aula, amb mocs, amb tos, amb febre, incubant notòriament alguna cosa, per la senzilla raó que els seus pares, fins i tot percebent el seu estat, els hi porten.

Això no és un secret per a ningú, i molt menys per als qui tenen fills petits i, per descomptat, per als professors, però aquests manquen en general de la força necessària per impedir l'accés al col·legi als nens que estan malaltons. La necessitat, això és el treball dels progenitors, força aquesta ?situació que avui, davant l'amenaça de la Grip A, ha de ser inacceptable.

La ministra de Sanitat aposta pel tancament "puntual" d'algun col·legi, però això significaria el tancament tardà d'aquells on ja s'hagin produït contagis, quan la cosa més raonable seria posar èmfasi en la prevenció, a fi d'evitar en la mesura del possible patiment i desgràcies evitables als nens. Els portem al col·legi? Perquè l'inici del curs és aquí.