06 de setembre de 2009
06.09.2009
Diari de Girona

Cartes

06.09.2009 | 02:00
Cartes

Els mateixos drets per a tothom
isa lucas moreno. girona.
Des que varen entrar a viure uns immigrans africans a la meva comunitat de veïns, vàrem tenir molts problemes al principi, vàrem fer denúncies als Serveis Socials, els van cridar l'atenció; en algunes coses han canviat, però de tant en tant fan de les seves. Jo no vaig voler marxar del pis perquè pensava que al final les coses anirien millor en general, per tant vol dir que no sóc racista, però en la pràctica jo continuo tenint problemes. Em trobo que he perdut la llibertat de la qual he gaudit durant 30 anys i, sense problemes, reconec que el cas m'afecta més a mi directament, perquè jo els tinc a sota meu i no un africà, sinó dos. He intentat adaptar-me a les seves cultures, però en la meva experiència he arribat a un punt que ja no puc més. Em fa mal veure com ells tenen tot el dia les finestres obertes i poden estendre la seva roba, en canvi jo m'he d'abstenir de fer-ho, per les pudors que em pugen directament i fan que jo no pugui fer el que ells fan. Pregunto: on són els nostres drets? Jo he de tenir el pis ple d'ambientadors i d'encens, que per cert m'irrita el coll; la nena, la tinc amb asma i hauria de ventilar, però per les circumstàncies no puc. No sé què pot opinar Sanitat d'això, si ens queixem som racistes, en canvi ells no pensen que jo també tinc els meus drets igual que ells a ventilar. Penso que sobre aquest tema s'haurien de buscar solucions perquè es pugui tenir un bon viureÉ Amb el temps m'he adonat que ells tenen les de guanyar i nosaltres, les de perdre. Espero que algun dia els Serveis Socials i els nostres regidors pensin en els nostres drets, perquè, ara per ara, els hem perdut.

L'Ajuntament i la Protectora d'Animals del Gironès
joan muntaner mulet. girona.
El Sr. Pardo, en declaracions al D.G del 29 d'agost, considera que la Protectora d'Animals del Gironès no te raó de queixar-se perquè l'Ajuntament no té cap culpa que ara no els deixin muntar la gossera als Àngels.
És clar que algú ha aconsellat malament la protectora, els han enganyat o, potser ells mateixos s'han precipitat a l'hora de comprar els terrenys, pensant ingènuament que comptaven amb el vistiplau del consistori Gironí; massa bona fe, no et pots fiar mai del que et diguin de paraula, s'ha de tenir tot per escrit.
El Sr. Pardo hauria d'entendre que si les formes de la Protectora del Gironès (pel que em sembla) no agraden al consistori, el que no es pot negar és que l'acolliment i benestar dels gossos abandonats és precisament l'objectiu que persegueix aquesta entitat, que això és d'interès públic i que en el fons aquesta és la seva raó d'existir.
Una entitat altruista, on els seus socis i en especial la seva presidenta no solament posen temps i esforços per cuidar els gossos, sinó també diners de la seva butxaca; en alguns casos, milers d'euros. Solament per la bona intenció i treball desinteressat, que fins ara ha estat poc reconegut, aquesta entitat hauria de tenir més suport del consistori, almenys en el sentit de reconèixer públicament la seva tasca.
Sr. Pardo, ajudi sisplau la Protectora en tot el que necessitin, perquè de gent amb il·lusió i ganes de fer coses pels altres n'hi ha molt poca i entenc que seria perjudicial per a la societat prioritzar l'explotació comercial i els interessos econòmics que es crearan al voltant del futur negoci de les gosseres, abans de comptar amb la col·laboració i suport dels ciutadans que estimen els animals i formen part d'entitats com la Protectora d'Animals del Gironès.

Bisbe o governador eclesiàstic?
francesc xavier rotllan agustí. lloret de mar.
Sobre l'article "Bisbe o governador eclesiàstic?" publicat el dia 2 de setembre, si bé hi estic en part d'acord, voldria ressaltar unes obvietats:
- L'Església no és cap entitat democràtica, sinó jeràrquica, igual que l'exèrcit. Per tant, els de baix deuen obediència als de dalt. Així prometen fer-ho quan són ordenats. No dic si m'agrada o no, sinó que la cosa funciona així.
- Els bisbes són nomenats per Roma i no elegits pel poble. Per tant, deuen obediència i lleialtat a qui els ha nomenat i que els pot fer cessar en qualsevol moment que ho consideri oportú.
- Fer de bisbe i de governador romà eclasiàstic és la mateixa funció i va amb el mateix càrrec. A ambdues tasques els és aplicable aquella frase de l'Evangeli que diu: "el qui vulgui ser el primer de vosaltres que es posi el darrer i es faci servidor de tots".

Reflexió sobre les persones sense feina
josep m. roura coll. girona.
Estem passant uns temps econòmicament molt difícils i l'atur arriba a llocs inacceptables.
Tenim un Govern que es diu socialista i uns sindicats que diuen que defensen els drets dels treballadors i pel que es veu ni els uns ni els altres fan res per ajudar la gent parada i molt menys per a la gent que ja no rep cap prestació, que pel que sembla s'hi troba molta gent.
No sé si tant el Govern com els sindicats són conscients de la humiliació que és per a una persona que ha treballat durant anys, que ha pagat els seus impostos, que ara que necessita l'ajuda de l'Estat, quan aquest es fa el sord.
Pregunto. No seria bo que el Govern fes honor als colors que diu defensar i organitzés feines comunitàries per a tots els aturats sense prestació i que aquests poguessin cobrar un mínim decent per viure? S'estan donant subvencions a persones i empreses que no solament no creen llocs de treball, sinó que quan han cobrat en destrueixen o se'n van a altres països. No creieu que primer s'han d'ajudar els de casa?
Com diu el títol, són reflexions.

Fitag: cues, cues, cuesÉ
antonio gonzalez. girona.
El Fitag 09 ha clos, com cada any, amb èxit rotund. Felicitats.
Cues, cues, cuesÉ Aquest assumpte és el que no sap -o no vol saber- evitar l'organització. Un despistat pregunta: "Tants immigrants han vingut que s'han hagut d'habilitar noves -i moltes- oficines per arreglar-los els papers?"
"No. És el Fitag", se'ls contesta.
"És que he vist cues a tot arreu i algun negreÉ"
Bé, un cronista escrivia dies passats que això de les cues era un càstig al públic -per altra part, molt addicte- i realment així és. Per veure un espectacle d'una hora i mitja de duració, la gent ha d'invertir-hi dues o tres de cues i esperesÉ
Tant difícil és posar seients numerats? O si més no, obrir les taquilles mitja hora abans amb accés directe. Aquesta és la qüestió per donar més qualitats a la Mostra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook