Això vol dir "fer dit electrònicament". És un sistema de viatges compartits en cotxe (carpooling, n'hi diuen) de l'empresa Easy Innova S.L., fundada per personal investigador de la Universitat de Girona i ubicada al Parc Científic i Tecnològic.

Es va presentar dimarts al Parc Científic de la UdG i només mirant el simpàtic, clar i sintètic vídeo de 2 minuts que tenen penjat a la seva pàgina web (www.e-hitchhiking.com) us podeu fer una perfecta idea sobre el sistema carpooling. Consisteix a compartir un únic cotxe amb altres usuaris que realitzen trajectes similars i on el sistema d'avís és a través del telèfon mòbil. La gràcia és que es redueixen les emissions de diòxid de carboni i augmenten les places de pàrquing. A més, hi ha molta flexibilitat perquè permet fer la petició d'una plaça de cotxe sense haver-la de reservar prèviament i perquè no hi ha horaris marcats sinó que són els de les persones que passen per un trajecte determinat en qualsevol moment. També fiabilitat perquè les dades són a temps real amb GPS a través del telèfon mòbil o PDA i, a sobre, confiança perquè els usuaris (passatgers i conductors) s'identifiquen mitjançant un missatge de mòbil.

Sistemes gestionats a través de pàgines web ja n'existien però en no processar les dades en temps real tenen un grau d'utilització limitat. O sigui que és un bon avenç. I si no n'esteu convençuts sapigueu que el mòbil te'l regalen i que hi ha un catàleg d'obsequis aconseguint unes monedes pròpies (hitchies) que es bescanvien per serveis i descomptes oferts per una xarxa d'entitats i establiments col·laboradors.

Que no, que no és ciència-ficció! Ja tinc ganes que funcioni a tot drap per aconseguir molts hitchies!