Fa poques setmanes es va presentar a Girona el segon volum de l'Ot el bruixot, de Picanyol. L'abril de l'any passat en va sortir el primer, amb motiu del 40è aniversari del naixement del famós mag. La idea és que la col·lecció tingui un total de quatre llibres i que reculli moltes de les tires que han sortit a Cavall Fort des que va començar a aparèixer a la revista el Nadal de 1971, tot i que Picanyol el va crear l'hivern de 1969.

Es tracta d'un bruixot molt popular. Fins i tot, a la població de Moià, hi té un monument, una estàtua de bronze. Albert Jané, en el pròleg d'aquest segon volum, afirma el següent: "A aquestes alçades, ja podem afirmar sense por de cometre cap exageració que Ot, el bruixot, la genial creació del dibuixant Picanyol, és el mag més famós de Catalunya i un dels personatges més importants de tota la història del còmic català".

I és que quatre dècades després del seu infantament, per dir-ho així, les seves aventures continuen captivant petits i grans. Com s'explica, sinó, que molts nens i nenes comencin a llegir Cavall Fort per les seves tires? Com s'explica, sinó, que fos la portada d'un dels últims números de la revista? Com s'explica, sinó, que el primer volum tingués tant d'èxit i que el segon vagi pel mateix camí?

Picanyol, al llarg de la seva trajectòria professional, ha creat diversos personatges: el trobador, els mims, les filles del joglar, la família Moixó, la Noemí i el pilotÉ Ara bé, de tots ells, l'Ot és el més conegut i popular.

Ben caracteritzat amb la vestimenta negra, en molt poques vinyetes és capaç de resoldre tota mena de situacions. Tan aviat ajuda el proïsme com gasta bromes a altra gent. Són acudits muts en què el text només apareix quan és llegible pels mateixos personatges del còmic i en les constants onomatopeies.

Picanyol és un home convençut que, més que pensar en grans projectes i canvis, el món només pot millorar si cadascú, des de la seva parcel·la, procura posar el seu gra de sorra perquè les coses vagin una mica més bé. És per això que l'Ot, a part de fer passar bones estones als seus seguidors, posa la seva màgia al servei de la solució de petits problemes, alhora que també transmet, i és lògic després de tants anys de convivència, valors del seu pare artístic, valors de bonhomia, enteresa, justícia, solidaritat.

Ot és un bruix(ot) molt simpatic(ot). Gràcies, Picanyol, per haver-lo sabut dotar de vida durant tant de temps. Per molts anys!