El que cal no és que les dones es treguin el burca, sinó que els nous inquisidors es treguin les caretes. Que no diguin hipòcritament que volen prohibir el vel integral per una qüestió de «dignitat de la dona», ja que a cap d'ells els importa un rave la dignitat de cap immigrant, ni home ni dona. La realitat és que uns -els ciutadans que s'hi oposen- prohibirien el vel com una manera més de dificultar la vida dels immigrants, igual que estan contra la construcció de mesquites o un dia voldran impedir per llei que ningú mengi cuscus. Només per xenofòbia, vaja. I els altres, els partits polítics com Ciutadans, Plataforma, PP o CiU, simplement ensumen que amb tal mesura recolliran vots dels xenòfobs esmentats, cada dia més nombrosos. (Hi ha també les feministes ultraortodoxes, però les deixo de banda perquè només fan de tontes útils, en aquest tema com en tants d'altres).

Caretes fora. Ni totes les monges vesteixen hàbit i còfia voluntàriament, ni tots els dependents de l'Hipercor duen de motu proprio corbates horribles, ni a mi la meva senyora em deixa sortir al carrer amb samarreta sense mànigues, i creguin que em queda bé. Tanta i tanta gent que no vesteix com vol i només preocupen les immigrants. Quines coses.

Admetent -i és molt admetre- que hi hagi dones que porten vel integral obligades pel marit o el pare, també haurem d'admetre que n'hi ha que el vesteixen lliurement. Imposar a aquestes per la força una forma de vestir que rebutgen expressament -mostrar la cara- seria també atemptar contra la seva dignitat, que suposo que en deuen tenir. Per salvaguardar la hipotètica dignitat d'unes es violaria la dignitat de les altres, amb l'agreujant que ho farien uns senyors -i senyores- que ni les coneixen personalment ni res en saben de la seva cultura.

Que bonica, la democràcia: travessi vostè mig món buscant la llibertat, per anar a caure en mans de fonamentalistes del vestuari.