Després del mal regust de boca que els darrers dies ha deixat la decisió de Ryanair de reduir els destins que ofereix des de l'aeroport de Girona, d'altra banda, totalment previsible, i de veure com els esdeveniments d'èxit passen a d'altres contrades (Mobile Congress), podria semblar que les comarques gironines estan abocades a una forçosa decadència però, en canvi, l'arribada del Fòrum Gastronòmic obre noves perspectives, amb un esdeveniment que ja ha assolit categoria i projecció internacionals. Girona té la capacitat, les condicions i el marc adequat per moure's a la primera divisió d'accions que aporten valor afegit a la projecció de la demarcació. El Fòrum Gastronòmic és un exemple, com també ho va ser, fa ben poc, el Fòrum Impulsa.

I fins i tot la retirada progressiva de Ryanair pot ésser un revulsiu per a l'arribada de noves companyies, més diversificades i amb menys fam recaptatòria que la demostrada per aquesta aerolínia irlandesa. Però, aquestes, s'han de buscar, s'han de convèncer i han de visualitzar les oportunitats que es generen a l'entorn d'unes comarques que segueixen essent actives i capaces de crear valor afegit al llarg de tot l'any, ja sigui mitjançant determinats esdeveniments o posant en valor tots aquells atributs paisatgístics, històrics, econòmics, socials i culturals que fan de la demarcació un destí singular.

La competència no és Barcelona, com darrerament se'ns vol fer creure. Barcelona segueix essent el principal punt d'atracció internacional, i Girona el pot complementar amb accions i propostes, tant o més dignes que les que ofereix el cap i casal. Amb el Fòrum Gastronòmic s'obre una porta i amb el pas enrere de Ryanair s'obren moltes més. Només és qüestió d'aprofitar-ho i d'afegir-hi al darrere totes aquelles oportunitats que les comarques gironines tenen al davant.