Jurassic Park

Lluís barba i oliveras. banyoles.

A Banyoles s´ha engegat la cíclica campanya als mitjans de comunicació sobre les accions fetes i per fer amb el concebut inventari d´aus i altres espècies d´animals que deambulen per cel i terra de la ciutat i a l´aigua de l´Estany. Les espècies i les xifres fan patxoca, 421 gavines vulgars, 226 gavians argentats, 100 esplugabous, 32 polles d´aigua, 7 bernats pescaires, 1 xivitona o 1 llúdriga soltera, entre altres, un digne i exòtic reguitzell d´exemplars a part dels savis coloms fugits de les xarxes, dels peixos enrampats amb o sense pedigrí i els 528 ous de mosquit tigre que sortosament el fred ha rostit. Tot sembla, doncs, sota control i si Déu ho vol i continuen arribant diners d´Europa, conviurem uns quans anys més amb ells, en un cens que puja i baixa estacionalment o no, suportant, això sí, les molèsties i els regals de les espècies poderoses mentre es repeteixen invents dissuasius de pa sucat amb oli.

Petició d´ajuda per aclarir un accident

Imanol Morón Martínez. sant hilari sacalm.

Divendres passat, com cada dia, vaig anar a buscar els meus companys de classe a Santa Coloma però per motius personals ells van decidir marxar amb el seu cotxe i per un dia no compartim cotxe. Jo marxo amb el meu tot tranquil cap a la Facultat d´Educació de la UdG, fins aquí tot normal. La meva història comença quan agafo la C-63 direcció Vilobí per agafar l´Eix Transversal, però mai vaig poder arribar perquè en un revolt després de Santa Coloma Residencial un altre vehicle va decidir unilateralment travessar el seu carril per venir al meu sense previ avís. Veient que el cotxe venia frontalment no sé com ho vaig fer, vaig girar cap a l´esquerra i d´aquesta manera vaig poder evitar un xoc frontal i només va ser lateral. Deu metres després aparco el cotxe i surto disparat perquè el cotxe infractor havia enviat dos cotxes més fora de la carretera però a cap li va passar res greu, per sort només tinc unes ratllades al vehicle. El cotxe infractor no es va dignar a parar-se per saber del nostre estat i cap dels vehicles implicats involuntàriament no va poder veure la matrícula ni cap detall identificador, només sabem que era un monovolum gran de color fosc. Em vaig personar a la comissaria de Mossos d´Esquadra de Sta. Coloma i allà em van dir que no es podia fer res, fet que em dóna a entendre que en aquest país surt molt a compte ser un conductor perillós. Després de la poca col·laboració dels Mossos, demano la col·laboració ciutadana per si alguna persona ha vist un cotxe de les característiques citades, ja sigui un com­pany de feina, de classe, el vostre veí o qualsevol persona desconeguda, o simplement, va veure el succés. Us agrairia que us possessiu en contacte amb els Mossos de Santa Coloma o bé m´ho feu arribar al meu correu: u1069401@correu.udg.edu

Agraïment

Núria galí brugada/família de l´aina casadevall galí. celrà.

Voldríem donar les gràcies al personal d´urgències de la Clínica Bofill i a la pediatra Imma Puig i també al personal d´urgències de pediatria de l´hospital Josep Trueta pel diagnòstic ràpid d´una meningitis que podria haver estat molt greu si no s´hagués detectat ràpidament. Després d´haver estat ingressats pel tractament de la malaltia, també volem agrair a tot el personal de la tercera planta de l´hospital Trueta que ens hagin cuidat tan bé: el Dr Bergadà i el seu equip, les infermeres, auxiliars, personal de neteja... i que el que podia haver durat tota la vida sembla i esperem que s´hagi reduït a tres setmanes d´hos­pitalització. Moltes gràcies a tots i a totes.

Resposta

al Sr. Bonaventura

joaquim triadó aymerich. mataró.

Benvolgut Sr. Daniel Bonaventura, el to del seu article ja revela una clara predisposició contra els mestres i un despreci per la seva feina. A més, convindria que abans d´opinar des d´una tribuna pública s´informés una mica del tema sobre el qual vol parlar, més encara si l´opinió és volgudament ofensiva. Els mestres no van decidir fer la setmana blanca. Va ser l´Administració, que, empesa per la pressió del mitjans de comunicació que cada setembre treien la mateixa «cantarella» que les classes començaven tard, va dedicir instaurar-la. Els mestres, com tots els treballadors, tenen un horari anual que complir. Si comencen una setmana abans, aquestes hores s´han de treure d´una altra banda. Ningú els ha regalat una setmana de festa. Per altra banda, els seus fills són seus i és la seva responsabilitat cuidar-los. L´escola és un espai d´educació, no l´aparcament que pretén vostè.