TEl món actual és com una cançó ximpleta d'infantsÉ

Agatha Christie: Murder in three acts (cap.21)

antes coses! Els alçaments a Nord-àfrica i la passivitat d'Europa. El trist paper de Hamlet que ha tocat fer a Obama en la seva primera legislatura als Estats Units de Nord-amèrica. L'Espanya de Rodríguez Zapatero que balla amb un sol peu i la Itàlia de Berlusconi no en la "commedia della vita", sinó en un continuat Carnaval de VenèciaÉ

A Catalunya? La "Setmana Blanca" carnavalesca, amb regust del blanc de la neu trepitjada. "Carnestoltes quinze voltes i Nadal de més a més." Hom té la impressió que l'inefable Tripartit organitzà aquesta "Setmana Blanca" (que sembla un anunci televisiu de jocs de taula i jocs de llit) per causar maldecaps als mestres. I encara més maldecaps per a les Associacions de Pares i Mares. Els gremi d'hostaleria tampoc no ho veu clar. Creuen que aquest estrany invent "escurça en ple hivern les vacances d'estiu". Just set setmanes abans de Setmana Santa. O és que la volien eliminar (?).

Mentrestant, la Federació catalana d'Esplai ha posat a la corda fluixa unes "activitats d'oci" que s'havien programat "per decret". Quin desgavell! Diuen les "males llengües" que no es tractava d'una "setmana blanca", sinó d'una setmana de colors, perquè els infants es poguessin fabricar els vestits de Carnestoltes. Vestits de paper, és clar.

Per què per "divertir" els nens se'ls ha dirigir els pocs moments d'oci que els dóna l'atapeït calendari escolar? Les estadístiques són al carrer, juntament amb els infants. O amagades darrere la televisió, matant el temps amb les dracs japonesos. Justament el que volen els escolars és tenir la "santa llibertat" de córrer i de jugar i de fer ús d'aquesta inabastable creativitat que Déu els ha donat.